Az ESO Live legutolsó adásában elhangzott, hogy az Update 6-ot követően a világban található konténereknek, ládáknak, zsákoknak, hordóknak, stb., vagyis a rendszerint élelmiszereket tároló eszközöknek lesz tulajdonosa. Onnantól kezdve, ha kíváncsiak vagyunk ezek tartalmára, esetleg zsebre akarnánk tenni a bennük található alapanyagokat, akkor ahhoz EL KELL ezeket lopnunk. Eddig is ezt tettük, csak eleddig következmények nélkül. No igen, de elhangzott az is, hogy a Justice System által teremtett lehetőséggel NEM KÖTELEZŐ élnünk, és ha úgy tartja úri kedvünk, akkor akár az egész alrendszert kikapcsolhatjuk és játszhatunk továbbra is úgy, mint azelőtt, gyilkosság, lopás és bűnözés nélkül.

Ezek után felmerült a kérdés jó pár kalandorban, hogy mi van akkor, ha főzni akarunk? A szakácsmesterséghez kapcsolódó legtöbb alapanyagot házakban, hajókon és egyéb forgalmasabb helyeken található rekeszekből, szekrényekből, ládákból stb. szereztük be. Ha ezeknek most már gazdáik lesznek, mi pedig nem akarunk lopni (vagyis nem akarjuk aktiválni a Justice Systemet) akkor honnan szerzünk majd az UPDATE 6-ban alapanyagokat? Tessék mondani, most akkor mi éhen fogunk halni?

A válasz természetesen az, hogy NEM FOG SENKI SEM ÉHEN HALNI. A Provisioning ráncfelvarrását irányító csapat szorosan együttműködött a Justice Systemet fejlesztő csapattal annak érdekében, hogy egyik fél se essen át a ló túloldalára.

  • A játékban található tárolók csak egy (nagy) részének lesz tulajdonosa. A gazdátlan, elhagyott hordók, ládák, szekrények, zsákok, stb. amelyeket bármikor kifoszthatunk bár kevesebben lesznek, de ezek tartalmát bármikor szabadon, következmények nélkül elrakhatjuk.
  • Fontos! Mint a korábbi TES játékokban, most is mindig, minden egyes esetben tudni fogjuk azt, hogy melyik tárolónak van tulajdonosa és melyiknek nincs, vagyis melyik kifosztása számít lopásnak és melyiké nem.
  • A tárolók tartalma meg lesz növelve, vagyis sokkal több szakácsmesterséghez kapcsolódó alapanyagot találhatunk majd bennük, mint jelenleg. Akár gazdátlan, akár nem.
  • Sőt, az alapanyagokat árusító NPC-k kínálata is bővülni fog, szinte mindent megvehetünk az egyszerűbb alapanyagok közül - a ritkább (rare és epic, kék és lila) színű receptekhez tartozó összetevők kivételével.
  • Sőt #2, a Provisioning szakmánál felfogadható segédek (Hirelings) is sokkal több áruval fognak visszatérni egy-egy küldetés vagy kaland után, mint korábban.
  • A szakácsmesterséghez kapcsolódó megbízások (Writs) is bőséges(ebb) jutalmat kínálnak azok számára, akik teljesítik az adott felkérést, felhívást.
  • Természetesen nem csak egy zárt tárolónál, hanem a földön, asztalon, vagy egyéb szabadon hagyott tárgy esetében is látni fogjuk, hogy van e tulajdonosa vagy nincs. Ha egy almát találunk az úttest közepén, lehet, hogy csak leesett valahonnan és odagurult, van ilyen, de ettől függetlenül még van tulajdonosa és lopásnak fog számítani, ha megesszük. Ezzel ellentétben az is elképzelhető, hogy két méterrel odébb egy NPC melletti asztalon árválkodó almának viszont már nem lesz gazdája, azt bármikor megehetjük, eltehetjük.
  • A vadon tele lesz állatokkal, amelyeket levadászva értékes húsokra tehetünk majd szert. Semmi más teendőnk nincs, mint elhagyni a várost, falut, farmot, és elindulni nyúlra, szarvasra vagy egyéb vadon élő állatra vadászni. Természetesen a legtöbb haszonállatnak (csirkék, malacok, tehenek, egyéb lábasjószágok), amelyek nem vadon élnek, hanem farmokon vagy farmok, városok közelében - még ha esetleg egyes esetekben picit távolabb is sétáltak a karámjaiktól - lesz gazdája. Ezek levadászása már bűnténynek fog minősülni.
  • Háziállatként tartott kutyák, macskák, egyéb állatkák stb. gyilkolásával is vigyázzunk!
  • A tavakban és folyókban található horgászhelyek szabadon használhatóak lesznek, ott bárki horgászhat nyugodtan. Az így megszerezhető halakat feldolgozva értékes húsokhoz juthatunk, amelyek szintén hasznosíthatóak lesznek a szakácsmesterség keretein belül.

Egy szó mint száz, a Justice System bevezetése után azok a szakácsok is képesek lesznek talpon maradni, minőségi alapanyagokat gyűjteni és azokból piacképes italokat és ételeket főzni, akik nem szeretnék bűnözésre adni a fejüket.

Megosztás

 

Fontosabb információk:

 

Eddig megjelent DLC-k:
(kisebb kiegészítők)


Imperial City
(PVP tartalom)

Orsinium

(PVE/sztori alapú)

Thieves Guild
(PVE/sztori alapú)
Dark Brotherhood

(PVE/sztori alapú)

Shadow of the Hist

(PVE/Dungeon DLC)
One Tamriel

(openworld gameplay
bevezetése)

Homestead

(PVE/Housing DLC)

Horns of the Reach

(PVE/Dungeon DLC
)
Clockwork City
(PVE/sztori alapú)

Dragon Bones
(PVE/Dungeon DLC)
Wolfhunter
(PVE/Dungeon DLC)
Murkmire
(PVE/sztori alapú)

 

 

Eddig megjelent Chapterek
(nagyobb kiegészítők)

The Elder Scrolls Online:
MORROWIND

2017. június


The Elder Scrolls Online:
SUMMERSET

2018. május


 

Készülőben lévő DLC-k,
nagyobb változások:

(bővebb infók
hamarosan)


 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

Hasznos oldalak

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2005 - 2015.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.