oldal: 1 / 3

Csatlakozás a Mágus Céhhez

Hát nincs nehéz dolga az illetőnek, aki úgy dönt, hogy inkább varázslataival akar érvényesülni a világban, és ezért csatlakozni akar a Céhhez. Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy elsétál az első nagyobb városba, és ott felkeresi a Mágus Céh helyi szervezetét. Ha ez megvan, akkor keressük meg a leadert. Általában minden céhtag elmondja hogy ki az adott szervezet feje, amennyiben rákérdezünk a csatlakozásra. A főnöknél pedig még utoljára visszakozhatunk, de mivel ezért jóttünk, kattintsunk csak az igenre!

Ezzel viszont nincs vége a dolognak. Ahogy igent mondtunk, azonnal a ranglétra legalján találjuk magunkat, Associate rangban. Sok tekintélye nincs e rangnak, de így megnyílik előttünk pár lehetőség. Először is kapunk egy kulcsot, amely nyit minden ajtót, minden székházban. Igy mostmár bejuthatunk az eddig elzárt helyekre, és szabadon garázdálkodhatunk, vagy esetleg aludhatunk a hálóteremben. Szabadon használhatjuk az alkímista felszereléseket is (akár el is adhatjuk őket). Szabadon szedhetjük össze a Céhházban található alapanyagokat, könyveket, stb. Kivéve a személyes dolgokat. Nyugodtan zsebretehetünk soulgemeket is a vitrinekből, de csak óvatosan a zártöréssel. Szóval kapunk pár dolgot "ajándékba".

Egyetlen dologra kell figyelnünk, hogy ne kövessünk el bűntettek a Mágus Céh ellen, mert az árulásnak minősül, és bizony akkor ki leszünk rúgva. Aztán mehetünk majd a világ végére, hogy összeszedjük a megbocsátáshoz szükséges vackokat...

A városok Céhei általában egy-egy szakterületre specializálódtak, ezek a következőek

 • Cheydinhal - Alteration
 • Chorrol - Conjuration
 • SKingrad - Destruction
 • Bravil - Illusion
 • Leyawiin - Mysticism
 • Anvil - Restoration

Ha e mágia iskolákból akarunk tanulni vagy fejlődni, nagy valószínűséggel az adott városban több lehetőségünk lesz rá, mint a többinek.

 

Arcane University

A Mágus Céhhez tartozik az Arcane Egyetem is, a Császári Főváros szélén. Ám ahhoz, hogy oda bebocsájtást nyerhessünk, ajánlás kell a Céh vezetőitől, akiket meg kell győznünk arról, hogy alkalmasak vagyunk a bizalmukra (Recommendation). Ezért mindegyiknek külön-külön el kell végezni pár feladatot, hogy bizonyítsunk. Ha kész, és mindenkinek elnyertük a bizalmát, csak akkor juthatunk be az Egyetemre.

Az Egyetem falain belül működik az egyetlen enchantolásra alkalmas eszköz, és csak ott tudunk saját varázslatokat létrehozni. Ennél fogva bizony muszáj lesz, egy kis jópofizásra a vezetőknél, akár tetszik akár nem ;]

A következő személyeket kell felkeresnünk, és érdeklődni az ajánlás felől:

 • Teekeeus (Chorrol)
 • Adrieene (Skingrad)
 • Carahil (Anvil)
 • Dagail (Leyawiin)
 • Kud-ei (Bravil) - nála az ajánláshoz előküldetést (prequest) kell csinálni, csak azután kapjuk meg a Recommendation lehetőséget
 • Falcar (Cheydinhal)
 • Jeanne (Bruma)

 

Bűnbocsánat

Ha neadj'sten úgy adódna, hogy páros lábban rúgtak ki minket a Céhből, akkor sem kell elkeseredni. Van rá mód hogy bocsánatot kérjünk, és visszakönyörögjük magunkat. Igaz, nem lesz egyszerű. Össze kell szedni 20db Dragon's Tongue-t és 20 db Redwort Flower-t. Mondani sem kell, nem egy sűrűn előforduló darab egyik sem. De hát így jár aki kirúgatja magát.

 • Dragons Tonguet Fort Redwater körül keressünk, délen, Black Marsh határvidékein. Egyesek szerint található északkeletre is Leyawiintől, vagy Skingrad és Bravil között, a West Weald területen. Nem volt szerencsénk a kirúgáshoz, ezért ezek az infók egyelőre meg nem erősített pletykák csupán.
 • Redwort Flowers található délkeletre Leyawiintől, nem messze a Fieldhouse barlangtól, vagy szintén a Black Marsh-sal szomszédos területeketen, délen. De úgy hírlik, hogy az ősi Ayleid romok, Wendelbek és Morahame körül is láttak párat, valahol Niben Bay keleti partján, a Panther folyó mentén. Szintén nem tesztelt információ.

Ezen felül érdemes nézegetni az Alkímista boltokat is, hiszen néhol felbukkanhat a kínálatban.

 

 Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.