2018. január 9. és január 15. között hat napon át bárki megtapasztalhatja, hogy milyen érzés ESO Plus előfizetőnek lenni, ugyanis elindul az "ESO Plus Event" mely esemény ideje alatt minden játékos előfizetővé válik és megkap minden olyan extrát, amelyet egyébként vagy csak a havidíj befizetésével érhetne el, vagy ha megveszi az adott DLC-t. Hogy miről is van szó? Szabadon elérhetővé válik az összes eddigi DLC (Morrowind az kiegészítő, az nincs benne), használható lesz a Crafting bag, megduplázódik a banki tárhelyünk mérete és a házainkban letehető tárgyak száma, bárki átfestheti a costume jellegű ruháit, a szakmáknál 10% gyorsítást kap egy-egy trait kikutatása, illetve 10%-kal több XP-t kapunk minden cselekedetünk után, meggyorsítandó a szintezést.

Természetesen azok sem járnak rosszul e hat nap alatt, akik már most is ESO Plus előfizetők. Ők naponta egy-egy Flame Atronach Crown ládát szerezhetnek azáltal, hogy 24 óránként belépnek a játékba. (A ládák majd csak az esemény után érkeznek, nem azonnal.)

Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit érdemes csinálni, mit érdemes összeszedni, begyűjteni a hat nap alatt, vagyis hogyan lehet ezt az időszakot maximálisan kihasználni? Az ESO Hungary FB csoportban beszélgettünk már erről, azoknak pedig akik nem tagok (tessenek csatlakozni), azoknak a következő tipphalmaz ebben adhat némi segítséget.

Ingyen díszjószágok (petek)

Ha átlépünk Orsinium nem kicsi kapuin, már kapunk is egyet. Ennyi. Wrothgarba eljutni nem nehéz, a legtöbb nagyobb városban úgyis folyamatosan zaklatnak minket a karavánok vezetői, hogy ugyan menjünk már velük az Orkokhoz. Hát menjünk!

A Tolvajok Céhe DLC birtokosaként szintén azonnal kapunk egy díszjószágot, ahogy megérkezünk Hew’s Bane területére. Eljutni ide szintén nem nehéz, bármelyik tolvaj menedékbe is térünk be, azonnal megkapjuk a feladatot, hogy menjünk, mentsük meg a Céhet.

Clockwork City DLC is ad nekünk ingyen jószágot. Itt sincs sok teendőnk, csak be kell lépnünk Brass Fortressbe és kész is.

 

Ingyen személyiségek és emóciók

Ha meg akarjuk szerezni a “Heroic” személyiséget, akkor semmi más dolgunk nincs, mint a Shadow of the Hist DLC birtokosaként belépni a két hozzá tartozó dungeon valamelyikébe és már meg is kaptuk. Még csak végig sem kell csinálni a dungeont, elég csak belépni.

A “Bull Horns” emóció megszerzése sem sokkal bonyolultabb, azt a Horns of the Reach DLC birtokosaként kaphatjuk meg, szintén akkor, ha belépünk az ahhoz tartozó két dungeon valamelyikébe.

 

Blade of Woe

A Sötét Testvériség DLC-vel szerezhető meg ez a képesség, amely nagyban megkönnyítheti a haladást a játék bármely területén. Ennek a képességnek a birtokában bárki mögé lopózva azonnal végezhetünk vele anélkül, hogy az kiabálni kezdene és emiatt vérdíjat kapnánk. Természetesen, ha van szemtanú, akkor a vérdíj ezzel sem kerülhető el, erre azért érdemes figyelni! Megszerzéséhez csak pár párbeszédet kell letudni a Testvériség jeles képviselőjével, akihez szintén a tolvaj menedékekből fognak irányítani minket.


Thieves' Trove

A Tolvajok Céhe DLC első küldetése után szerezhető meg a “Finders Keepers” passzív képesség, melynek birtokában végre kifoszthatóvá válnak számunkra is a világban található rejtett tolvaj lerakatok (kéken világító eldugott dobozok), melyek rendszerint értékes szajrét rejtenek (térképeket, nyersanyagokat, orgazdának eladható dolgokat, stb.). Ha megszerezzük a Tolvajok Céhéhez kapcsolódó skill fát és rajta a fenti passzív képességet, akkor az a hat nap letelte után megmarad, vagyis  később is meg tudjuk ezeket a rejtett kincseket kaparintani.

 

Pirharri the Smuggler

Szintén a Tolvajok Céhével szerezhető meg ez az állandó társ, akinek bárhol bármikor eladhatjuk a lopott cuccainkat, igaz, némi hasznot lecsíp magának a drága. Elvileg lehetséges, hogy a hat nap alatt eljussunk a Tolvaj Céh küldetéseinek a végére, bár valószínűleg nem lesz egyszerű felhúzni a Tolvaj Céh skilljeit a szükséges szintre.

 

Ingyen target dummy a házakba

A Clockwork City küldetései (a hirdetményes falon) között találjuk meg a “The Precursor” felhívást, amelyet ha megcsinálunk, a végén kapunk egy közel 400k élettel rendelkező dummyt. Oké, kissé gyengébb, mint a hagyományos homokzsák, de legalább ingyen van. Összesen 14 darabból áll a bábu, melyeket nekünk kell összeszedni a világban található Dwemer romokból (ahány karakterrel csináljuk, annyi dummy szerezhető). Meggyorsítandó a munkát, itt egy leírás a pontos helyszínekkel: https://lovelynorth.com/precursor-target-dummy/

 

Lakberendezés

A házakban elhelyezhető tárgyak száma megduplázódik, vagyis érdemes kihasználni a lehetőséget és most lerakni minden bútort vagy díszt, amelyet szerettünk volna már korábban, de nem tudtuk, mert “beltelt” a hely. A hat nap letelte után a maximálisan lerakható tárgyak száma visszaáll ugyan az eredeti értékre, de a már lerakott berendezések a helyükön maradnak. Nyilván újat nem fogunk tudni mindaddig újra lerakni, amíg vissza nem bontjuk a lakást az eredeti határérték alá.

 

Skyshardok

Szert tehetünk pár extra skill pontra, ha végigjárjuk az Orsinium, Gold Coast, Hew’s Bane és Clockwork City zónákat és begyűjtjük az ott található Skyshardokat. Ne feledjétek, hogy jó pár ezek közül a zónákban található Delvekben vagy a Public Dungeonokban található, érdemes azokat is végigjárni!

 

Transmutation

A Clockwork Cityvel érkezett lehetőség, amikor is a kedvenc felszerelésünkön lecseréljük a nem oda való traitet (feltéve, hogy ismerjük/megtanultuk korábban azt). Ehhez mondjuk előbb kell egy rakás Transmutation Stone, de hat nap alatt van idő szerezni jó pár ilyen kellékanyagot. Nyilván csak maximum szintű, CP160-as felszerelésre érdemes elhasználni ezeket a lehetőségeket.

 

Crafting Bag

A “dolog”, amiért önmagában már megéri előfizetőnek lenni, és ezt most mindenki látni is fogja hat napig. Belépés után MINDEN szakmához kapcsolódó nyersanyag, kellék, kiegészítő, stb. bekerül egy feneketlen (értsd, végtelen tárhellyel rendelkező) zsákba, nem kevés helyet felszabadítva ezáltal a bankban vagy a hátizsákunkban. Fontos, hogy a hat nap letelte után ezek a cuccok a Crafting Bagban maradnak és bármikor elérhetőek lesznek, viszont többet belerakni már nem tudunk, ezért érdemes kihasználni ezt a próba időszakot.

Javasoljuk, hogy az utatokba eső összes ládát, hordót, szekrényt, dobozt, stb-t nyissátok ki, hiszen a sok kis apró nyersanyag elfér a “végtelenben”! Érdemes továbbá most betárazni egy életre a csalikból (férgek, belek, ízeltlábúak testrészei, stb.), mert alap esetben senki sem tárol szívesen több száz felesleges “egyszer majd kell” tárgyat a hátizsákban.

 

Extra skill pontok

Összesen hat darab dungeon válik elérhetővé, melyek mindegyike egy-egy skill pontot is rejt. Érdemes ezeket is letudni a hat nap alatt minden rászoruló karakterrel.

 

Hasznos kaja receptek

Wrothgarban szerezhető olyan recept, amelyet elkészítve a végeredmény/étel a karakter mindenkori szintjéhez skálázódik. Még csak előzetes küldetés sem kell hozzá, elég ha Wrothgar északi részén megkeressük Orzorga-t és megcsinálunk neki négy darab küldetést.

Clockwork Cityben is szerezhető ilyen skálázós recept. Érkezés után irány Brass Fortress, azon belül is a helyi tolvaj menedék és keressük meg Brengolin-t, majd tegyük meg, amit kér! Háromszor.

 

Kosztümök átfestése

Irány a legközelebbi Dye Station és fessük át az összes eddig begyűjtött “costume” jellegű ruhánkat! Kreativitásunknak csak a megszerzett festékek mennyisége szabhat határt. Fontos, hogy a hat nap letelte után a festés nem tűnik el, viszont nem is módosítható, így jól gondoljuk meg, hogy milyen színűre változtatunk egy-egy ruhát, mert az úgy is fog maradni.

 

Renegade Dragon Priest Mask

Nincs más teendőnk, mint elutazni a Fang Lair vagy Scalecaller Peak nevű dungeonba (a Dragon Bones DLC része, előbbi Bangkorai északi részén, míg utóbbi Stormhaven szintén északi részén található és bármikor oda lehet ugrani anélkül, hogy jártunk volna már ott) és kész is, a maszk bekerül a Collectionsba és bármikor viselhetjük.

 

További kosztümök és álruhák

Mivel ezekből annyi van, mint egyszeri Khajiitban a bolha, ezért inkább nézzétek végig az alábbi videót és válasszatok kedvetekre!

 

Ha kimaradt valami és van még ötlet, hogy mit érdemes megcsinálni az ESO Plus Event hat napja alatt, szóljatok és frissítjük a cikket! A tippek nagy részét a redditről szedtük össze és azt egészítettük ki (köszönet a tippért Krisztinek!)

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.