Novemberben érkezik az ESO következő, idei utolsó DLC-je, a Murkmire. Ezúttal egy, a Clockwork Cityhez hasonló sztori központú kiegészítőt kapunk, nem kevés tartalommal és érdekességgel. A helyszín ezúttal Black Marsh - az argóniai nép hazája -, annak is a déli része. Természetesen, mint minden fizetős (erre még visszatérünk egyébként) DLC esetében, ezúttal is érkezik a frissítéssel olyan változtatás is az ESO-hoz, amelyet mindenki megkap, a kiegészítő megvásárlásától függetlenül. Lássuk a részleteket!

 

Kezdjük a legelején: ami a Murkmire DLC beszerzését illeti, természetesen meg lehet venni Crownért, aztán az ESO Plus előfizetők bármikor elérhetik amíg tart az előfizetésük, és ami újdonság, elvileg meg is lehet szerezni ingyen a novemberi napi belépések jutalmaként. Ez utóbbiról bővebben majd később kapunk tájékoztatást.

 

Murkmire, az új zóna

Murkmire Black Marsh déli részén található. Környezete változatos, az északon található mocsártól kezdve a középső terület fennsíkjain át a déli sűrű dzsungelig lesz itt minden, mi szem s szájnak ingere, nem beszélve a rég elfeledett ősi templomokról, a cölöpökre épített égig érő faházakról, no meg az Imperial hódítás maradványairól.

Természetesen a zónához komoly történet is kapcsolódik (egy ősi ereklyét kell visszaszereznünk), amely végigjátszása során végre a játékosok is megismerkedhetnek az argóniai törzsek és a Hist igencsak mélyen gyökerező kapcsolatával, mely eleddig a legtöbb TES játékban csak említés szintjén volt jelen. Illetve sanszos, hogy mindehhez a Nagáknak is lesz egy-két szavuk.

Mint mindig, most sem maradhatnak el a szokásos új napi küldetések, a zónákban leölhető új world bossok, az új egyedi szettek - legyen az gyártható vagy szerezhető -, az új berendezési tárgyak, új stílusok, no meg a gyűjthető cuccok tömkelege sem.

 

Blackrose Prison aréna

Érdekesség, hogy a börtönt egy nap alatt építette Pelladail Direnni, igaz némi csalással, hiszen nagytudású mágusként megidézett egy rakás Stone Atronach segítségnek, úgy meg könnyű. Idővel a hely Tamriel legrettegettebb börtöne lett - aki ide bekerült, az sosem tért már haza -, de az ESO idején a Blackguard törzs használja kiképzésre és gyakorlásra. Róluk tudni kell, hogy tagjaik egykori rabok leszármazottjai és furcsa módon előszeretettel viselnek az Imperial hódosításból hátramaradt páncélok alapján készült Imperial stílusú felszereléseket.

Az egykori, a fogvatartottak részvételével tartott gladiátor viadaloknak helyt adó aréna tárt karokkal várja majd a kihívást kereső 4 fős csapatokat. Lesz jutalom bőven, a szokásos toplista mellett rengeteg fegyver és szett bezsákolható, köztük olyanok, amelyek egészen egyedi tulajdonságokat adnak egy-egy képességnek, lásd például a kétkezes Blackrose Greatswordöt, amely nem kicsit erősíti fel az Uppercut képességet.

 

Cyrdoiili változások

Kedvenc pvp zónánkba megérkezik az elpusztítható hidak (és az egyes területeket elválasztó) átjárók rendszere. Egy jól irányzott ostrommal igencsak nagy fejfájást lehet majd okozni az éppen vonuló haderőnek, mert híd és átjáró nélkül nem fog menni, ezt már tudjuk a Kelly Hősei óta. Természetesen lesz lehetőség a lerombolt hidak és átjárók megkerülésére, de várhatóan az ellenfél is fel fog készülni erre. Fontos, hogy a hidak maguktól nem épülnek újra. :) Ami az átjárókat illeti, azok pedig úgy omlanak össze az ostrom/tamádás után, hogy azt lehetetlen lesz "megmászni", így újjáépítés nélkül a rom blokkolja majd az áthaladást.

Ezen felül érkeznek új Outpostok szerte Cyrodiilban, biztosítva egy-egy halál után a gyorsabb visszatérést a csatába.

 

Housing és egyéb érdekességek

A legnagyobb újítás az lesz, hogy végre lehet egyszerre TÖBB berendezési tárgyat is mozgatni. Vagyis, ha a példa kedvéért van egy szépen feldíszített asztalunk, sok tányérral, kajaval, itókával, székkel meg mindennel, akkor mostantól nem kell ezt egyesével átpakolni az új helyre, hanem egyszerre, az egész asztalt és vele minden díszt/tárgyat tudunk majd mozgatni.

Ezen kívül érkezik az UNDO, vagyis a "művelet visszavonása" funkció is, ha esetleg meggondolnánk magunkat a berendezési tárgyak pakolgatása közben.

Végül, de nem utolsó sorban érkezik egy új berendezési tárgy, a trubadúrláda, mert hát lássuk be, nagyon csendesek voltak az ingatlanjaink, kellett már egy kis háttérben szóló muzsika!

Sokszor és sokan kértük, megcsinálták, végre lesz lehetőség a karaktereinket sorba rendezni a belépés után.

Röviden ennyi, ha megérkezik a PTS patch notes, akkor frissítjük a cikket.

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.