A Rubycon guild célja lényegében egy stabil és következetes Role Playing Guild kialakítása a magyar játékosok számára, a Daggerfall Covenant oldalán. Mivel a szerverek nincsenek differenciálva az Elder Scrolls Onlineban játékstílus szerint, ezért fontosnak tartjuk a hazai RP szerepjáték közösség összefogását. Több magasan kvalifikált nemzetközi RP klánnal is találkozni az EU Megaszerveren, de a Role Playing erős szintű angol nyelvismeretet követel meg, ami azért olykor még a profiknak is kihívást jelenthet.

RP játékstílus ugyanakkor nem zárja ki azokat a funkciókat, amiket egy guild betölthet a játék során. Célunk támogatni egymást a fejlődésben, és megfelelő programokat kínálni PvP és PvE keretében a magasabb szintű játékosoknak egyaránt. (A guild ezen profilja még nem körvonalazódott egyértelműen, de közösséggel együtt majd idővel erre is sor kerül.)

Programok:

A soron következő programokról a weboldalunkon tudsz tájékozódni. Rengeteg féle lehetséges esemény szervezésére van lehetőség, és akár Te magad is szervezhetsz eventet. Néhány lehetséges példa:

 • Újonc szintről Légiós szintre csak a kiképzés után léphetsz, tehát részt kell venned egy kiképzés eventen. Itt megtanulsz felsorakozni, és alakzatban harcolni.
 • Horgászversenyek, úszóverseny
 • Történetmesélések
 • Sörözés Daggerfallban
 • Spy Event: az ellenség frontvonalai mögé lopakodás
 • RP játékstílusban a szimpla Dungeonok is más jellegű játékélményt nyújtanak, mint amikor átszaladtok rajta.

 

Történeti Háttér:

A három zászló háborúját megelezően a Birodalmi Hadsereg fokozatos hanyatlásának legmélyebb pontjára érkezett. A Birodalmat az Ősi Tanács vezette, és a Tanács feladata volt a birodalmi igazgatás menedzselése, a törvényalkotás és a Császár (Emperor) személyének megtalálása. Az uralkodó halála esetén szintén ők gondoskodtak a trón utódlásáról. A Tanács ezekben az időkben nem talált megfelelő uralkodót, és ők maguk vezették a birodalom ügyeit, Abnur Tharn vezetésével. Tharn elárulta birodalmat, a hivatalos vallást, és titokban Daedra Isteneket imádott és szolgált, ami csak később derült ki. A gyönge Ősi Tanácsot megvezetve saját lányát, Clivia Tharnt ültette a Rubin Trónra.

Különböző események következtében a Provinciák megerősödtek, és lázadáshoz készűlödtek a főváros Cyrodiil ellen. Tharn és a Tanács tudta, hogy háború készülődik, ám diplomáciai megoldás helyett egy szörnyű eszközt vetettek be a birodalom védelmének érdekében. Molag Bal, a daedra herceg segítségét kérték a háborúban, aki miután a sárkánytűz kialudt, hatalmas lehetőséget látott a válságos helyzetben. El is küldte Mannimarcot, aki holtak százezreit élesztette fel a birodalom védelme érdekében.

Tharn és a Tanács árulásával szégyent hozott a birodalmi hagyományokra, és bemocskolta a birodalmiak becsületét. Több ezer birodalmi katonát kényszerített lehetetlen helyzetbe, akik birodalmi esküjük alapján kötelesek voltak szolgálni a vezetést. Aki ellenszegült, azt esküszegés vádjával azonnal kivégezték, majd egyhamar az élőholtak között találhatta magát. Birodalmi családok ezreit tette tönkre Cyrodiilban, és mégtöbbet a provinciákban, ahol az élőhalott és daedra seregek mindent megpróbálnak elpusztítani. Bár a birodalom védelmének érdekében kértek a daedráktól segítséget, de valójában teljesen tönkretették azt, és Tamrielre rég nem látott vállságot hoztak.

Természetesen a népképviseleti rendszer nem igazán működött a Tanácsban, így magától értetődő, hogy a birodalmi nép a leghatározottabban elítéli a fennálló politiai rendszert. Azok a katonák, akiknek sikerült megmenekülni az esküszegés vádja alól, és más birodalmi harcosok, családapák, kereskedők és politikusok a provinciákba menekültek a káosz elől. A szerencsések túlélték a menekülést, és az időközben formálódó szövetségek(Covenant,Pact,Dominion) valamelyikénél találtak menedéket.

A szövetségek közül egyedül High King Emeric, a Covenant vezetője tett ígéretet arra, hogy amennyiben elnyeri a Rubin Trónt, felmenti esküjük alól a Cyrodiilban szolgáló katonákat, hogy ne kelljen Tharnt és a daedra herceget tovább szolgálniuk. Szervezetünk ezért a Covenant oldalán harcol, és kizárólag Emericnek tartozik felelősséggel.

A Rubicon egy olyan politikai és szárazföldi katonai szervezet, amely a rend visszaállítását, a politikai-gazdasági viszonyok konszolidását, és az interregnum időszakának befejezését tűzte ki célul Tamrielben.

Ugyanakkor a Rubicon a birodalmi nép egyfajta politikai képviseleti szervként is szolgál, melynek célja azon birodalomhoz kötődő, de nem csak birodalmi lakosok képviselete, akik a leghatározottabban elítélik az Ősi Tanács, és a Tharn dinasztia kríziskezelési megoldásait. Meggyőződésünk, hogy politikai diskurzussal és párbeszéddel megelőzhető a háború tárgyalás útján is a tartományok és Cyrodiil között, ezért követeljük a birodalmi becsületet beszennyező Ősi Tanács, valamint a Tharn dinasztia feloszlatását és hatástalanítását.

Világossá kell tennünk Tamriel számára, hogy a rossz politikai vezetésért nem a birodalmi nép a felelős. Éppen ezért egyik legfontosabb célunk a birodalmi nép felszabadítása a Tharn dinasztia irányítása alól, és a birodalmi nép mentesítése birodalmi esküjük alól, ami szerint kötelességük Tharn szolgálata. High King Emeric ígéretett tett arra vonatkozóan, hogy mentelmi jogot ad minden birodalmi katonának, erre azonban akkor lesz jogosultsága, ha elfoglalja a Rubin Trónt. Értékeinket és alapelveinket politikai szinten képviseljük, katonai szinten pedig érvényt szerzünk neki.

A Birodalmi Légió annak ellenére, hogy sokak szemében egyfajta elnyomó hatalmat testesít meg, rendkívül fontos szerepet tölt be Tamriel működése szempontjából. Őrzi a területek integritását, fenntartják a békét és az egyensúlyt a birodalomban, és kikényszerítik a közös törvényeket Tamriel szerte. Fontos, hogy a birodalom kifejezés alatt nem csak Cyrodiil-ra kell gondolni. A Birodalmi Légió nem Cyrodiilt, hanem egész Tamrielt szolgálja, és védelmezi. A terület egységességének fenntartása mind gazdasági, kereskedlmi, mind biztonságpolitikai szempontból fontos (pl. Akaviri háború). Bár az egyes területek nagyfokú autonomitással rendelkeznek, és saját döntéshozatali, ítélkezési rendszerük van (saját városőrök, helytartók és vezetők, esetleg királyok), a birodalom gondoskodik a tamrieli nép védelméről a hatalmi túlkapások esetén, fenntartja a rendet és a biztonságot ha a helyi vezetés arra nem képes, vagy veszélyezteti a helyiek biztonságát.

 

Deklaráció

A krízis elhárítását, és a rend visszaállítását követően a következő követeléseinket deklaráljuk:

Az Ősi Tanács azonnali feloszlatása, és Tharn dinasztia kiátkozása a birodalmi Rend-ből.

Egy nyilvános, kontradiktórikus fórum létrehozása, ahová minden nép egyenlő mértékben delegál követeket. A fórum célja az igénykövetelések benyújtása, és Tamriel további működésének definiálása.

Egy össz-birodalmi hadbíróság felállítása, ahol minden nép egyenlő arányban delegál bírókat. A Hadbíróság a háborús bűnösök, többek között Abnur Tharn fölött mond ítéletet.

Azokat a birodalmi harcosokat, akikett a Hadíróság nem talál bűnösnek háborús vétségben, mentsék fel szolgálati esküjük alól, és tegyenek újbóli esküt az új uralkodónak. A mindössze parancsot teljesítő birodalmi légiók kapjanak felmentést a Hadbíróságtól.

A provinciák kapják vissza szuverenitásukat, és követek delegálásával képviseltessék magukat a Birodalmi Gyűlésben.

 

Lehetséges kérdések:

 • Vannak szabályok?
  Természetesen vannak szabályaink, amiket az élvezhetőbb játékélmény érdekében mindenkinek be kell tartania. Rendelkezünk saját Alkotmánnyal, és saját háttértörténettel is. Ha megbecsült tagja szeretnél lenni a klánnak, olvasd el alaposan a Szabályzatot.
 • Kit láttok szívesen a guildben?
  Mindenkit szívesen látunk, aki beszéli a magyar nyelvet, és az EU Megaszerver Daggerfall Covenant oldalán, lehetőleg aktívan játszik. Az egyetlen kitétel, hogy legyél RolePlaying játékos, és ismerd a szabályokat annak érdekében, hogy ne korlátozd mások RolePlaying játékélményét. Tiszteld a játékot és a játéknak ezen stílusát ahogy a klántársaidat, és legfőképpen magát a guildet.
 • Sajnos nem sok szabadidőm van, így a játékkal sem tudok mindig foglalkozni, ezért nincs semmi garancia az aktivitásomra. Ennek ellenére is csatlakozhatok?
  Természetesen igen, nincsenek elvárások a játékidőre vonatkozóan, mindenkit szívesen látunk. Azonban ha feliratkozol valamelyik eseményre az oldalunkon, és valami miatt nem tudsz megjelenni, elvárjuk hogy időben tájékoztasd a guildet távolmaradásodról, és jelentkezz le az eventről amíg van rá lehetőséged.
 • Hogyan tudok csatlakozni?
  A Rubycon guild nem a nagy létszámra alapozza a tevékenységét, hanem a közösség RP értékeire. Éppen ezért úgy ítéltük meg, hogy a játékon belüli felvételi eljárást egy Felvételi Kérelem előzi meg annak érdekében, hogy kicsit megismerhessünk, és hogy meggyőződhessünk róla mennyire vagy RP képes játékos. Éppen ezért a Jelentkezés menüpontban kell jelezned csatlakozási szándékod. Jelentkezési kérelmet sosem utasítunk vissza, mindenkinek megadjuk a lehetőséget a csatlakozásra.
 • Szeretnék magasabb pozíciót, hogy többet tehessek a guildért. Mit kell tennem?
  Nyitottak vagyunk minden megkeresésre, különösen friss guildként. Keress fel egy Legátust vagy egy Centúriót, (Officert vagy Admint) és megbeszéljük a részleteket.
 • Több guildnek is már tagja vagyok, miért érdekelne pont ez?
  A játékban lehetőség van 5 guildnél tagságot szerezni, így ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy csatlakozz hozzánk. Tulajdonképpen célszerű profilként megválasztani a guildeket (pl.: kereskedelmi, leveling-orientált, PvP vagy Pve, stb.). Függetlenül attól, hogy tagja vagy-e más guildnek vagy sem, egy RP közösség teljesen más aspektusból mutatja be ezt a remek világot, így értelem szerűen más játékélményt képes nyújtani a számodra, hiszen a karaktered velünk életre kel.

rubycon.enjin.com

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.