A The Elder Scrolls Online 2019-es éve teljes egészében a khajiitok otthonára törő sárkányok körül forog majd, melyet nagyjából azóta tudunk, hogy az orosz adatbányász barátaink erre utaló jeleket találtak a játék állományaiban és nem voltak restek ezt azonnal világgá is kürtölni. Azóta természetesen már hivatalos forrásból is meg lett erősítve, hogy mind a 2019-es nagyobb kiegészítő (Elsweyr), mind a három kisebb DLC központi témája a sárkányok ideiglenes visszatérésére fókuszál.

A sort a februárban megjelenő Wrathstone kezdi, a ránk váró epikus kalandokat ez a csapatos kihívásokat tartalmazó DLC vezeti majd fel. A 4 fős dungeonok mellett természetesen kapunk egyéb fontos tartalmakat is, így az Update 21 az alapjáték esetében is hoz olyan, mindenki számára elérhető változásokat, amelyekre kb. 4 éve várunk már. No meg olyat is, amely bejelentése óta folyamatosan csuklanak a fejlesztők. Lássuk a részleteket!

 

Csak a DLC birtokosai számára elérhető tartalmak:

Két új dungeon

Csak a DLC birtokosai mehetnek majd a Frostvault és a Depths of Malatar névre hallgató két hagyományos 4 fős dungeonbe.

A Frostvault története a Volenfell és Tharayya történetét viszi tovább. A redguard hölgyemény a történtek ellenére is lázasan keresi és kutatja a Dwemer ereklyéket. Kalandjai során eljut az ősi Frostvaultba, egy régen elfeledett dwemer romba, mely mélyén ott figyel a világ szeme elől gondosan elzárt Wrathstone (az egyik fele), amelyet lehet, hogy nem kellene piszkálni… (spoiler alert: sajnos fogjuk)

Depths of Malatar is a legendás ereklye visszaszerzéséről szól, amelyben ismét csak Tharayya játsza a főszerepet. Ezúttal segítségére lesz a régen meghalt imperial származású férje szelleme is, aki vezetésével eljutunk majd egy lakatlan Gold Coast környéki Imperial erőd romjához, amelyről aztán menet közben persze kiderül, hogy a pusztítás ellenére mégsem lakatlan, sőt, az erőd alatt még egy ősi Ayleid rom is fekszik… A csapat feladata lesz, hogy megszerezze az ősi ereklye, avagy a Wrathstone másik felét is az azt védő természetfeletti ellenfelekkel szemben.

Természetesen mind a két dungeonnak lesz normál és lesz veterán nehézségi fokozata is.

A dungeonok teljesítéséért most is szerezhetünk majd egyedi skint, díszjószágot, titulusokat és egyedi berendezési tárgyakat, trófeákat, annak megfelelően, hogy milyen nehézségi fokon mentünk végig azokon.

Mind a két helyről 4-4 egyedi szettet tudunk majd összeszedni.

 

Alapjátékhoz érkező tartalmak

Ezeket mindenki megkapja, nem csak a Wrathstone DLC birtokosai.

Racial passzív skillek ráncfelvarrása

Szinte az összes racial passzív képesség változik. A változásokat itt lehet megnézni, de a lényeg az, hogy a korábbi %-os értékkel rendelkező egyedi bónuszokat felváltja a fix értékkel rendelkező bónusz. A változások miatt mindenki kap majd egy három INGYENES RACE CHANGE tokent, vagyis egy karakternek meg lehet majd változtatni a faját, ha esetleg a változás negatívan érintette volna. Ha több alttal is rendelkezünk, akkor... meglátjuk mi lesz! Jön vele három name change token is.

 

Érkezik egy új battleground, az Eld Angvar.

Bár egy darab battlegroundról beszélünk, de a csatatér a játék típusa szerint fog változni. A Capture the Relic, Domination és Chaosball esetében másként fog kinézni a hely, mint a Crazy King vagy a Deatmachnél. Hogyan? A megoldás egyszerű, az aréna bizonyos részei csak bizonyos típusú összecsapásnál lesznek elérhetőek. Mivel az aréna lényegében létsíkok között mozog, kvázi a semmi közepén, érdemes megnézni, hogy hova lépünk a harc közben...

 

Új PVP fegyver stílusok / Collections tárgyak / Cyrodiil szettek

Az Elinhir Arena Lion nevezetű díszjószágért Cyrodiil PVP alapú küldetéseinek elvégzésért kapott jutalmakat kell összegyűjteni.

Az új fegyver stílusokért battlegroundokban kell teljesítenünk. Pit Demon, Storm Lord és Fire Drake stílusokat attól függően kapunk majd, hogy milyen jellegű meccset játszunk. Minél jobban teljesítünk az arénákban, annál nagyobb lesz az esélye, hogy kapunk egyet-egyet.

A Cyrodiilból szerezhető szettek közül a hat legkevésbé használt komolyabb ráncfelvarráson esik majd át (Deadly Strike, Buffer of the Swift, Alessian Order, Beckoning Steel, Curse Eater és a Sentry).

 

Részletes útmutató a zónákhoz

A TES játékok esetében közismert a tény, hogy annyi szabadon bejárható és teljesíthető tartalommal rendelkeznek, hogy egy rövid szünet után visszatérve nem mindig tudjuk, hogy hol is tartottunk, mi a következő lépés, stb. Na ezért érkezik a "Zone Guide" elnevezésű alrendszer az ESO-ba, segíteni és irányt mutatni azoknak, akik egy picit megtorpannak a haladásban.

Minden zónának lesz külön-külön egy ilyen útmutatója, melyet majd több helyről is el tudunk érni, lásd a Group & Activity Finder menüpontot vagy akár a zóna térképet, stb.

Az útmutató megmutatja majd, hogy hol tartunk a helyi fő történetszálban, mely tartalmakat teljesítettük már és melyeket nem, miket gyűjtöttünk már be és miket nem, egyáltalán hol tartottunk a zónában (lásd achievementek, delvek, csoportos delvek, world bossok, helyi mundus kövek, stb - egy szóval minden, ami a zónában fontos és/vagy említésre méltó).

A Mágus Céh könyveit és az elrejtett Skyshardokat továbbra is magunknak kell megtalálni (vagy addont kell használnunk miattuk).

 

Guild kereskedők ráncfelvarrása

A legfontosabb, hogy megérkezik végre a "szöveges keresés" a guild trader interfészre! A keresésnél elég a keresett tárgy töredékét beírni, vagyis a “Dagger” kifejezésre ki fogja a kereskedő listázni az adott kereskedelmi guild összes olyan termékét, amelyben ez a kifejezés megtalálható, legyen az a “Daggerfall” crafting stílus, az összes dagger jellegű fegyver (szinttől és traittől függetlenül) vagy bármilyen egyéb “Dagger” kifejezést tartalmazó tárgy.

Minden egyes keresett kifejezést a rendszer rögzíti, így egy újabb guild trader előtt állva újra rá tudunk ezekre keresni anélkül, hogy újra be kellene írni az adott kifejezést.

A kereskedők kínálatát nézve megjelenik az egységár (unit price) is, vagyis össze tudjuk majd hasonlítani, hogy az azonos, de különféle darabszámú termékeknél mennyibe kerül darabja, melyik a kedvezőbb ajánlat, stb. A 60 darabos nyers érc csomagot 100 aranyért, vagy a 200 darabos csomagot 250 aranyért?

Fontos, hogy bővülnek a keresésnél használt kategóriák és szűrők is, hogy könnyebben meg tudjuk találni azt, amit keresünk.

 

Új ingatlanok

The Elinhir Private Arena: Érkezik az első, direkt PVP céllal elkészített ingatlan. Az aréna jellegét, környezeti jellemzőit beépített szabályzókkal tudjuk beállítani, így kedvünk szerint alakíthatunk ki egyedi küzdőtereket.

The Frostvault Chasm: Egykoron a fent ismertetett Frostvaulthoz tartozó, onnan “levágott” dwemer építészeti stílusokat magán hordozó barlang, ahol jobb, ha a lábunk elé nézünk folyamatosan...

 

Crafting Writek ráncfelvarrása

Napi szakmai writek teljesítéséért kapott jutalomban eddig véletlenszerűen kaptunk vissza nyersanyagokat, rendszerint korábbi, nem a jelenlegi szakmai szintünkhöz (passzív skill alapján) használt nyersanyagokat. Az Update 21-et követően viszont a visszakapott nyersanyag mindig az adott szakmai szintünkhöz igazodik majd.

Sőt, a jutalmak között - kisebb mennyiségben - találunk majd a következő szakmai szintünkhöz tartozó nyersanyagot is, vagyis tudunk apránként gyűjtögetni a következő passzív skillhez tartozó nyersanyagokat is.

És hogy teljes legyen a kép, kapunk majd korábbi szinthez kapcsolódó nyersanyagot is, biztosítva a lehetőséget ezáltal, hogy szükség esetén alacsonyabb szintű karaktereket is fel tudjunk ruházni az adott karakterünkkel.

 

Új crafting stílus

Érkezik a Honor Guard motif, melynek darabjait majd május 15-től lehet megszerezni a Blackrose Prison teljesítésével. Normál szintű dungeonnál egyelőre csak lehetséges, hogy hozzájutunk egy-egy stílus laphoz, míg a veterán szintű dungeon teljesítése után garantált egy-egy véletlenszerűen kapott stílus lap.

A stílushoz tartozó nyersanyag (Red Diamond Seal) is a dungeonból szerezhető, ez esetben garantáltan, akár normál, akár veterán szinten lett kitakarítva a hely.

 

Elsweyrt felvezető sztori

Abnur Tharn ajánlatát elfogadva belekezdhetünk a nyári kiegészítő, az Elsweyr történetét felvezető prológusba, feltéve, hogy osztjuk az Öreg lelkesedését a világbéke megteremtése iránt. Ha igen, akkor segíthetünk neki megszerezni egy “fegyvert”, amellyel az elképzelése szerint végre egy asztalhoz tudná ültetni a három frakció vezetőjét. Na persze, hogy mi ez a fegyver és hol van, azt nekünk kell kideríteni.

Két küldetést fogunk kapni majd, amelyeket teljesítve jutalmunk egy-egy mementó és emote lesz. Előbbi garantált, utóbbit nekünk kell összeszedni (darabonként) azokból napi feladatokból, amelyek a prológus teljesítése után válnak majd elérhetővé.

 

Egyéb tudnivalók

Nagyjából 40 új achievement érkezik a játékba (dungeon jellegűek, közösségi eseményekhez kapcsolódóak, stb.), a szokásos jutalmakkal (titulusok, festékek, stb.).

Az Update 21 nem fogja megemelni a szétosztható Champion Pontok számát, maradunk 810-en (és a közeli jövőben nem is fog változni, várhatóan kap egy rebootot, de minimum egy alapos ráncfelvarrást a Champion Pontok rendszere).

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.