Holnaptól kezdetét veszi a The Elder Scrolls Online következő nagy közösségi eseménye, a PVP (játékos kontra játékos) központú „Midyear Mayhem”! Közel másfél héten keresztül, július 20-tól egészen július 31-ig egész Tamriel Pelinal Whitestrake egykori, az Ayleid Birodalom felett aratott embereket felszabadító győzelmét ünnepli majd, hogy máshogy, mint hatalmas össznépi pofozkodással.

Természetesen, mint minden ünnepi alkalom során, ezúttal is lesznek egyedi jutalmak, érkeznek csak ez idő alatt megszerezhető tárgyak vagy achievementek. Rövid ismertető a lapozás után.

Ki is volt Pelinal Whitestrake?

Röviden? Pelinal Whitestrake egyike azon kevés hősnek, akik arany betűkkel írták magukat bele Tamriel történelemkönyvébe.

Bővebben? Egyes legendák szerint Atmoráról érkezett Tamrielre, Ysgrammor legendás Bajtársaival, mások azt mondják, hogy Pelinal Akatoshnak a válasza volt Alessia - az akkoriban éppen rabszolgasorban élő emberek későbbi királynőjének -  imáira. Megint mások szerint Pelinalt Lorkhan - a két legfőbb Isten (Aedra) egyike (a másik Akatosh), akinek köszönhetjük Nirn létrejöttét - főisten hozta létre abból a célból, hogy különféle alakokban járja Nirnt és segítse az embereket.

Bárhogy is volt, az biztos, hogy Pelinal hatalmas nagy harcos volt, az ő hathatós segítségével sikerült felszabadítani az embereket az Ayleid (elf) uralom alól. Néha az őrület határát is átlépve üldözte és irtotta az elfeket az egykori Cyrod, mai nevén Cyrodiil területén, de úgy, hogy később Alessiának kellett könyörögnie az Istenekhez, hogy nyugtassák már le végre.

Egy szó mint száz, Pelinalnak nem kevés szerepe volt az Első (emberi) Birodalom megalapításában Cyrodiil területén. Sajnos nem sokáig élvezhette az új helyzetet, hiszen a lázadás végén életét vesztette a Fehér-Arany Torony elleni végső ütközetben.

A legendák szerint a Tornyot ostromló emberek megrémültek a Torony látványától és az azt védő boszorkányok által idézett démonoktól, daedráktól, amely miatt Alessia el akarta halasztani a rajtaütést, legalábbis addig, amíg rendbe nem szedik a katonák lelkivilágát. Pelinal erről hallani sem akart és inkább egyedül vágott bele a Torony elfoglalásába.

Egymaga legyőzte a Tornyot szegélyező területeket védő Ayleid kiskirályok seregeit (mondani sem kell, nem kevés Daedrával volt megspékelve a védelem), amely teljesítményt látva Umaril, az Ayleid legfőbb boszorkány és egyben Uralkodó úgy döntött, hogy párbajra hívja ki. Köszönhetően a párbajt megelőző harcoknak (Umaril kisebb sereget küldött ellene mielőtt ő maga is megjelent a helyszínen, biztos ami biztos...), a legfőbb összecsapásra már kissé legyengülve és sérülten érkezett. Ennek ellenére simán legyőzte Umarilt, aki végül csak Meridia deadra csatlósainak segítségével tudott megszökni az utolsó pillanatban.

Pelinal sajnos annyira kimerült és legyengült a harcokban, hogy a csatát végignéző Ayleid Harci Tanács és az általuk ismét megidézett daedrák együttes támadásával szemben már tehetetlen volt. A testét nyolc részre (egy Istennek egy darab elv alapján) vágták fel és csak a fejét hagyták hátra, bosszúból a hamarosan megérkező Alessiának, aki csak akkor indult el seregével, amikor a táborban meghallotta Pelenial halálsikolyát.

Pelenial (illetve, a feje) még megjósolta a megérkező Morihausnak, az emberi sereg félisten (félig minotaurusz, félig ember) főparancsnokának (és nem mellesleg Alessia szeretőjének), hogy vigyázzanak, mert Umaril egyszer vissza fog majd térni. Aki játszott a The Elder Scrolls IV. Oblivionnal, az tudja, hogy nem tévedett.

 

Részvétel

Ha szeretnénk csatlakozni az eseményhez, akkor hasonlóan kell eljárnunk, mint a korábbi ünnepek alkalmával, vagyis a következőket kell tennünk:

 • Lépjünk be a „Crown Store” kínálatába és ott keressük meg a „Details on the Midyear Mayhem” belépőt, majd aktiváljuk!
 • Ha ez megvan, akkor irány Cyrodiil! A legegyszerűbb módszer, ha az Alliance War menüben előbb választunk magunknak egy hadjáratot, csatlakozunk, majd pedig belépünk (oda „gyorsutazunk”) az így elérhetővé vált opcióval.
 • A teleport után a saját Szövetségünk főhadiszállásán találjuk magunkat, itt keressük meg Predicant Maera-t, ő adja ugyanis az eseménnyel megegyező elnevezésű „Midyear Mayhem” küldetést!
 • Telesítsük a feladatot és kész is, kapunk két tárgyat, egy Scroll of Pelinal's Ferocity-t és egy Pelinal's Midyear Boon Box-t!

A Scroll hasonlóan működik, mint a többi ünnepi tárgy, vagyis a Midyear Mayhem esemény idejére nálunk marad (ezúttal a hátizsákban, nem a collections menüben) és ha aktiváljuk, akkor kapunk egy 2 órás buffot, amely idő alatt dupla Alliance Pontot kapunk az alábbi PVP tevékenységeken:

 • Alliance War, vagyis a jó öreg Cyrodiil vérben úszó csatamezeje
 • Imperial City, a Császári Főváros birtoklásáért folytatott küzdelmek (ehhez értelemszerűen szükség lesz az Imperial City DLC-re)
 • Bármelyik battleground (ezt pedig csak az ESO: Morrowind kiegészítő tulajdonosai érhetik el)
 • A párbajok/duelek kivételek, azok nem számítanak.

Pelinal's Midyear Boon Box pedig a szokásos random jutalmat rejtő dobozka, amelyet csak ki kell nyitni es reménykedni benne, hogy értékes tárgyakat találunk a belsejében (lásd lentebb).

 

Achievementek és egyedi jutalmak:

Ha részt veszünk bármilyen PVP eseményen, akkor megkapjuk a „Midyear Victor's Laurel Wreath” fejfedő jellegű "ruhadarabot" a gyűjteményünkbe.

Ha pedig achievementekre szeretnénk vadászni, akkor teljesítsük az ünnephez tartozó hét darab kihívást, és mindjárt kész a „Star-Made Knight” achievement! Sajnos az achie egyes részéhez szükség van az Imperial City DLC-re és/vagy az ESO: Morrowind chapterre is, így ezek nélkül csak a Cyrodiili harcokhoz kapcsolódóakat lehet teljesíteni.

 

Egyéb jutalmak

A fentieken kívül is van még jutalom, amelyet be lehet zsákolni az esemény 11 napja alatt. Bármilyen PVP-hez köthető feladat (akár egyszeri küldetés, akár napi feladat), vagy ranglistán történő előremenetel, stb. után a szokásos jutalmak mellé kapunk egy-egy „Pelinal's Midyear Boon Box”-t, amely a következőket rejtheti magában:

 • Tel Var köveket (ez garantált)
 • Alchemy alapanyagokat
 • Egyszer használatos PVP cuccokat (repair kits, forward camps, ostromfegyvereket, stb.)
 • DC, EP és AD Alliance stílus könyveket
 • Akaviri stílus könyveket
 • A fenti DC/EP/AD stílusokhoz szükséges nyersanyagokat
 • Akaviri stílushoz szükséges nyersanyagokat
 • „Coldharbour” ostromfegyvereket
 • Prismatic Runestone-t
 • És persze berendezési tárgyakat.

Fontos megemlíteni, hogy „Adhazabi Aba-daro the Golden” (a Cyrodiilban vándorló, csak hétvégén aktív kereskedő) az esemény ideje alatt eladásra kínálja majd az összes olyan narancs minőségű (legendary) ékszert, amelyek egyébként csak és kizárólag PVP karrier során szerezhetőek meg. Az első hétvégén (július 22-23) csak nyakláncokat fog árulni, a második hétvégén (július 29-30) csak gyűrűket. Ezúttal hiába is próbálkoznánk arannyal, a Khajiit csak és kizárólag Alliance Pontokat hajlandó elfogadni, mint fizetőeszköz.

 

Speciális Crown Store kínálat

A Midyear Mayhem utolsó négy napjában, július 27. és 31. között elérhetővé válik a Crown Storeban a Midyear Mayhem Crown Bundle, amely három fejdíszt/koronát/diadémot rejt magában, és amelyeket csak és kizárólag e négy nap alatt tudunk beszerezni.

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.