Egy hét múlva megérkezik a Set Collections rendszer az ESO-ba, amely két dolgot jelent: egy, felszabadul egy rakás hely az "egyszer még jó lesz valamire, ezért elrakom a bankba" felfogás miatt és kettő, lehet menni ismét vadászni és gyűjtögetni mindenféle szetteket az "egyszer még jó lesz valamire, ezért begyűjtöm azt is" elv miatt... :)

Az új Set Collections rendszerrel kapcsolatban következzen egy kérdezz-felelek, hátha így jobban megismerhető annak működése!

Akkor, mi is az a szett gyűjtemény?

 

A Pokemon és a Lutra album szerelemgyereke. Lényegében az ESO embertelen mennyiségben begyűjthető szettjeinek a "Lutra albuma" azzal a különbséggel, hogy ezúttal a kollekcióba nem csak berakhatunk darabokat, hanem akár ki is vehetjük azokat. „Szerezd meg hát mind!” :)

 

Ez most DLC-hez kötött vagy az ESO Plus előfizetés része?

Egyiksem. Ez az új rendszer november 2-án érkezik a Markarth DLC-vel, de az alapjáték része lesz, bárki számára azonnal elérhető, ingyen.

 

Hol találom az összegyűjtött szettjeimet?

A többi gyűjteményed és kollekciód mellett, vagyis a „Collections” menü SETS pontjában. Külön ikont is kap majd a jobb oldalon.

 

Hány darab szett kerülhet be a kollekciómba?

Nagyjából 400 szett található a játékban, ezek mindegyik része/darabja (20-22 db/szett) begyűjthető.

 

Hogyan tudom feltölteni a kollekciómat újabb és újabb szett darabokkal?

Először is legyen nálad/birtokolj egy szett tárgyat, anélkül nem megy! (a rendszer aktiválása után érdemes minden karakterrel belépni egyszer, hogy a kliens regisztrálja az altoknál tárolt darabokat is!)

Ha ez megvan, akkor vagy használd (öltsd magadra/vedd kézbe), vagy bontsd szét (deconstruct), vagy add el egy orgazdának (fence - ha lopott), vagy add el NPC kereskedőnek (vendor) - bármelyiket is választod, az adott szett adott darabja bekerül a kollekcióba.

Ha sima NPC kereskedőnek (vendor) aranyért adod el, akkor nem azonnal megy végbe a folyamat, meg kell várni, amíg a visszavásárlási időkorlát letelik, csak utána lesz a kollekció része.

 

Mely szettek kerülhetnek be a gyűjteménybe?

A világban található összes, a gyártott (crafting) szettek kivételével. Vagyis az összes amelyet küldetések jutalmaként kaptál, esetleg bossok dobták, vagy bármilyen pvp-s aktivitásért szereztél. Még egyszer érdemes kiemelni, hogy a munkapadoknál gyártható szettek nem kerülnek bele a kollekcióba, azok ugyanis bármikor elérhetőek a megfelelő munkapadokat felkeresve.

 

Begyűjtöttem pár darabot a kollekcióba, hogy tudom lehívni, újraalkotni azokat?

Irány a Transmute Station és válaszd ki a Sets menüpontot! Ott láthatod, hogy melyik szettből milyen darabbal rendelkezel, valamint itt tudod kiválasztani azokat, amelyeket újra szeretnél használni (reconstruct).

Fontos, hogy a már begyűjtött szett darabok lehívása transmute kristályba kerül. Érdemes foglalkozni velük, mert minél több darabot gyűjtöttél össze egy adott szettből, annál olcsóbb lesz a költség.

 

Meg tudom határozni az újra megalkotott szett darab minőségét?

Igen. A folyamat során ki tudod választani, hogy az adott darab milyen minőségben és milyen traittel készüljön el. Előbbihez természeten megfelelő mennyiségű upgrade nyersanyag szükséges, utóbbihoz pedig az, hogy ismerd a traitet (vagyis egy „research” során már megtanultad). Az adott crafting skill fa upgrade költségekre vonatkozó passive skillje természetesen hatással van a szükséges nyersanyagok mennyiségére.

A példa kedvéért: Fungal Grotto I-ben esett egy kék (superior) minősűgú „Spiders Cultist” szettbe tartozó cipő (feet), „training” traittel. Ahogy lejár a dungeon dropra vonatkozó átadási határidő, a Spider Cultis szett kollekcióba bekerül a csizma (feet).

Kis idő múlva szeretnéd újra megalkotni ezt a cipőt, de ezúttal „divines” traittel és narancs (legendary) minőségben. Semmi akadálya, amennyiben egy, van hozzá elég „narancs upgrade” nyersanyagod, kettő, már korábban kikutattad a light armor kategóriában a divines traitet a lábbelire (fontos, hogy trait alapanyag ez esetben nem kell), és három, van elég transmute kristályod.

 

Költségekről tudni már, hogy mennyi az annyi?

Ha egy adott szettből csak 1 darabot gyűjtöttél be, akkor a rekonstrukciós költség 75 kristály lesz, ez a maximum. Ha minden darabot (20-22 db) begyűjtöttél, akkor csak 25 kristály, ez a minimum. Minden egyes újabb begyűjtött darab csökkenti a költségeket a maximumból indulva egészen a minimumig bezárólag.

 

Hát, a mostani 100 kristály limit/account nem nagyon lesz elég…

Igen, emiatt (is) a játékosok által birtokolt maximális transmute kristály mennyisége 500-re nő (ESO Plus előfizetőknek 1000-re). Fontos megjegyezni, hogy kap némi ráncfelvarrást a kristályok rendszere, többet lehet majd begyűjteni egy-egy PVE cselekménnyel, illetve a PVP-s battleground toplistás jutalmak között is megjelenik majd. A dungeon végi bossok viszont már nem fognak dobni 1-2 darabos tárolókat, az megszűnik.

 

Akkor az éppen most esett szett darab esetében nem kell aggódnom se a minőségével, se a traitjével kapcsolatban?

Így van. Ha szerzel egy új szett darabot, csak az számít, hogy melyik szettről van szó és az, hogy az annak melyik darabja (fejes, vállas, mellvért, pajzs, fegyver, stb.). Se a tárgy szintje, se minősége, se traitje nem számít.

 

Lehívtam magamnak egy korábban begyűjtött darabot a kollekcióból, de már nincs rá szükséges, hogy szabadulok meg tőle?

Keress fel egy munkapadot és bontsd le, mint bármilyen hagyományos tárgyat! Ekkor visszakapsz némi transmute kristályt és (minőségi) upgrade nyersanyagot, ha esetleges a megalkotás során jobb minőséget választottál. Utóbbira hatással van a crafting skill fák ide (a lebontásra) vonatkozó passzív képessége is. Fontos, hogy az újragyártott szett darabokat nem lehet eladni se játékosnak, se npcnek, csak és kizárólag te accountod használhatja.

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.