Érkezett némi friss infó a PC-s és konzolos EU megaszerverek hardvereinek cseréjéről, illetve arról, hogy miért kellett elhalasztani a februári Whitestrake's Mayhem PVP-s közösségi eseményt. A mikrofonnál Matt Firor, az ESO főguruja:

Megosztás

Bővebben...

Szerdán megvolt az ESO idei kiegészítőjének a bejelentése, ideje összefoglalni az ott elhangzottakat, illetve az időközben megjelent egyéb információkat.

A részletek előtt érdemes megjegyezni, hogy idéntől változik az érkező tartalmak megszokott menete. Még egyszer utoljára az idei sztorit az év első negyedévében érkező dungeon DLC indítja el (a "Scribe of Fates"), majd nyáron érkezik a szokásos chapter. Na de ősszel és télen már az új ütemezés szerint érkeznek a tartalmak, vagyis az őszi dungeon dlck helyett ezúttal egy bugokat gyomláló és a meglévő rendszereket javító frissítés érkezik, míg év végén a sztori dlc helyett elvileg jönnek majd az új alrendszerek és technikai megoldások. Na akkor lássuk a részleteket!

Megosztás

Bővebben...

Megosztás

Nem sok van már hátra ebből az évből, így hát ismét megérkezett Matt Firor, a Zenimax Online Studios vezetőjének a The Elder Srolls Online 2022-es évét étékelő levele.

"Ahogy közeledünk 2022 végéhez, ismét itt az ideje, hogy átvegyük, jelenleg hol tart az ESO és mi vár ránk jövőre. Előljáróban annyit, hogy 2023-ban ismét érkezik egy elképesztő kiegészítő, valamint rengeteg, elsősorban a közösség által kért fejlesztés és fontos változás.

Mielőtt azonban ráternék a jövő évi részletekre, nézzük meg az idei évet és a most véget ért Bretonok öröksége névre keresztelt egész évet felölő történetet. Örömmel jelenthetem, hogy 2022-ben is több millió játékossal bővült az ESO közössége, köszönhetően többek között a spanyol és a kínai nyelv bekerülésének is, no meg ismét megrendeztük Németországban az ESO Kocsmák rendezvényt. A Covid után jó volt újra utazni és személyesen találkozni a közösséggel.

Hiba lenne kihagyni a novemberi Update 36-tal érkezett bosszantó hibákat. Sajnos rengeteg bugot és problémát hozott az a frissítés, annyit, hogy miközben ezt a levelet írom, a csapatom még mindig a harci helyzetekben előforduló bugos blokkolás kijavításán dolgozik. Higgyétek el, nem csak ti bosszankodtok emiatt, én is rendkívül pipa vagyok, emiatt változtatások is lesznek a fejlesztői csapatban, hogy a későbbiekben ilyen súlyos hiba sokkal ritkábban forduljon elő. A játék öregecske motorja 26 millió sornyi kódot tartalmaz, ezt nagyon nehéz hibátlanul kezelni, de ez nem mentség, ennél sokkal jobban kell csinálnunk és tudjuk, hogy képesek vagyunk rá és azt is, hogy hogyan."

Megosztás

Bővebben...

Holnap, augusztus 18-án rajtol a Quake Con 2022, megannyi Bethesda játékhoz és szolgáltatáshoz kapcsolódó élő adással és bejelentéssel. A teljes menetrend itt nézhető meg: https://quakecon.bethesda.net/en/schedule/

Az esemény tiszteletére rengeteg játék lett akciós, többek között az Elder Scrolls Online is, amelynek az alapjátéka és a High Isle kiegészítője szinte minden platformon kapott 35-70%-os akciót, plusz a Crown csomagok is olcsóbban szerezhetőek be.

Sőt, a Quake Con ideje alatt az ESO Streameket nézve 15 perc alatt lehet szerezni majd egy Flame Atronach Pony Guar díszjószágot, csak előtte kössétek össze a Twitch és ESO accountokat! Ehhez és a twitchdrop-okhoz kis segítség és útmutató.

Szintén az ESO-hoz kapcsolódó hír, hogy két hétig ingyenesen ki lehet próbálni az mmot: https://www.elderscrollsonline.com/en-us/freeplay

Megosztás

A 2022. nyarán érkezett The Elder Scrolls Online - High Isle kiegészítő egyik fő újdonsága a játék a játékban jellegű Tales of Tribute kártyajáték volt, amelyet Tamriel szerte nem csak a lakosok ellen játszhatunk a füstös kocsmák mélyén, hanem a többi "hús-vér" játékossal is bármikor megmérkőzhetünk, akár kazuárként, akár ranglista pontokért. Ahogy az lenni szokott, ez a kártyajáték is olyan, mint a többi komplex rendszer, vagyis lesz, aki leül elé és fél óra múlva már átlátja az egészet, és lesz olyan, aki két hét múlva is a fejét vakarja, mert nem érti a szabályokat vagy a játék működését.

Ez utóbbi kategóriába tartoztam jómagam is egészen addig, amíg meg nem érkeztek az alábbi minden részletre kiterjedő ismertetők, melyeket @Mahhdy és @drobova készített, és amelyeket az alábbi linkekre (illetve a jobb oldali menüsorban a kép alatti szövegekre) kattintva tudtok elolvasni, a leírtakat értelmezni, majd végül a megszerzett tudást győzelemmé alakítani :)

A Tales of Tribute egy kétfős stratégiai, pakli-építő kártyajáték, amit bár – az alapok ismeretében – könnyű elkezdeni, igazán kiismerni és hatékonyan játszani már nehezebb feladat. - Mahhdy

A Tales of Tribute úmutatót ITT találod

A Tales of Tribute (én Mesék a tiszteletadásról-nak fordítanám, mert szebb így) névre keresztelt kártyajáték egy gyűjtögetős, pakliépítős játék. Gyűjtögetős, mert a lapokat, paklikat (az alapokat kivéve) össze lehet vagy kell gyűjteni és pakliépítő, mert magában a játékban a csaták alatt saját paklidat építed fel, amellyel aztán megpróbálod legyőzni az ellenfeled. - drobova

A Tales of Tribute leírást ITT találod

Megosztás

Jövő héten, június 6-án érkezik a The Elder Scrolls Online legújabb kiegészítője, a High Isle, benne az ősi Bretonok által lakott szigetcsoporttal, a Tales of Tribute kártyajátékkal, két új felbérelhető társsal és megannyi ezekhez kapcsolódó izgalmas kalanddal. Ezzel egyidőben (picit hamarabb, már ma) elindul egy többhetes közvetítés sorozat is, amely során hetente újabb és újabb Twitch dropos holmikat lehet majd bezsákolni az akcióban részt vevő streameket (nálunk még nincs betiltva a kifejezés) nézve:

Június 2 - 9 között:

  • Négy órányi stream után Ghostly Housecat díszjószág és 2 darab Ouroboros Crown Crates

Június 10 - 15 között:

  • Négy órányi stream után Grim Harvester costume és 2 darab Ouroboros Crown Crates

Június 16 - 26 között:

  • Négy órányi stream után a korábbi Ghostly Housecat díszjószágot
  • Hat órányi stream után a Grim Harvester costumet
  • Nyolc órányi stream nézés után pedig Sungold Bay Thoroughbred hátas és 2 darab Ouroboros Crown Crates

Kiket kell nézni?

Ahogy a menetrendből is látszik, az utolsó héten be lehet pótolni az első két hétben szerezhető holmikat, így egy esetleges szabadság, nyaralás vagy sima feledékenység sem állhat az utunkba! Természetesen a jutalmak bezsákolásához össze kell kötnünk az ESO és Twitch accountunkat, erről és a dropok működéséről itt írtunk korábban.

Megosztás

A Bethesda méltán híres játéksorozata, az Elder Scrolls kiapadhatatlan élményben részesítheti azokat, akik belemerülnek e világba… jól tudjuk mindannyian. Az egyjátékos részek tartalmát folyamatosan bővítik a modderek, alkotásuk pedig általában a lore-hoz hű marad, nem zavarják a kánont, idomulnak ahhoz. Az Elder Scrolls Online megjelenésével pedig fel kell kötnie az övét annak, aki „végig akarja játszani”. Szóval nem lehet panaszunk arra, hogy túl kevés lehetőséget kapnánk Tamriel megismerésére. Természetesen azért már érezhető a feszültség: egyre többen várjuk izgatottan a 6. rész megjelenésének bejelentését (hát még a napját) és szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki sokszor megnyitja az UESP.net-et vagy a fandom wikit.

De addig mit csináljon az egyszeri játékos, aki kíváncsian feltárna még több titkot és legendát a TES történelméből. Ez a cikk most ezeket a játékosokat hivatott megszólítani, még hozzá egy rendhagyó találkozó keretében.

Megosztás

Bővebben...

Az Indrik egy mágikus faj, melynek eredetét sokan Y'ffrehez kötik, akit a Tamrieli halandók leginkább "az Énekesként", "a Mesélőként", vagy "a Dalok és az Erdők Isteneként" ismernek, és aki a Bosmer nép egyik legfontosabb Égi teremtménye. Maga az Indrik a hétköznapi szarvashoz hasonló felépítéssel rendelkezik, de ami egyedivé teszi, az az, hogy testét egyaránt fedi bőr és borítja toll, valamint négy füllel rendelkezik és az agancsa kristályból van. Nem hiába tartják róla, hogy az Istenekhez hasonlóan ő sem evilági, hanem a halhatatlanok létsíkjáról, az Aetheriusról származik. További érdekessége az állatnak, hogy a megszerzett Indrik a játékosok által átalakítható még különlegesebb lénnyé.

Mindezek után kissé furcsának hathat, hogy Tamriel megannyi hőse hátasnak használja ezt a különleges jószágot, de Tamriel már csak egy ilyen különleges hely. :)

Az Indrik és annak különleges változatai 2018-2020 közötti időszakban voltak elérhetőek a játékban, de közkívánatra 2022. nyarától ismét visszatérnek!

Az Indrik és továbbfejlesztett állapotaihoz kapcsolódó teljes útmutatóért ide kattints!

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.