Sziasztok! Ezzel a leírással kifejezetten a magyar játékosoknak szeretnék segíteni. A legtöbb power level guide a szintlépésre fókuszál, de az ESO-ban a fejlődés ennél sokkal-sokkal bonyolultabb!

Az első és legfontosabb döntés az, hogy PvE-zni vagy PvP-zni szeretnénk-e a karakterünkkel? A kettő ugyanis teljesen más megközelítést igényel, mert a PvE-ben szuperül alkalmazható skillek egy része semmit sem ér PvP-ben. A második lépés kiválasztani a célt: a buildet, amelyet fel akarunk építeni, és a terepet, ahol be akarjuk vetni (pl. ha a Blackwater Blade hadjáratban akarunk PvP-zni, akkor arra más levelinget kell alkalmazni, mint ha az Azurára készülünk). A harmadik lépés pedig az egyéni lehetőségek áttekintése, pl. cp pontok alkalmazása, set gyártás 1-es szinttől, stb. Ez nagyon megváltoztatja a lehetőségeket.

Szerintem aki PvE-s karaktert akar indítani, annak elég csinálnia az alliance storyline-hoz kapcsolódó és mellékszálakon futó questeket, és a fighters guild/mages guild questeket meg 5 szintenként a main questet az ékszerekért. A PvE-s fejlődésben szerintem egy fő szabály van: mindig a skill barra kell rakni képességeket, amiket fejleszteni akarunk, mielőtt befejezzük a questet. Így – dacára annak, hogy az idő 99%-ában mivel harcolunk, mert az xp javát, így a skillek fejlődését teljesen egyszerűen és hatékonyan kontrollálhatjuk.

Az igazi kihívás a PvP-s karakter. A mostani leírásomban arra fókuszálok, hogy hogyan lehet a lehető leggyorsabban a lehető legjobb eredményeket elérni egy Ebonheart Pact-es PvP játékosnak!

A karakterünk Davon’s Watch-ben ébred. Itt csupán annyi a dolgunk, hogy gyorsan felvesszük a fighters guild és mages guild skill line-okat, és már húzunk is Bleakrockra. Bleakrockon menjünk a Skyshroud Barrowhoz, és kezdjünk el csontvázakat ölni a piros körrel jelzett területen – ez simán menni fog, szinte nulla felszereléssel is. Ez azért jó, mert igen korán elkezdjük fejleszteni a fighters guild skill line-unkat.

Kb. level 7-8 körül fogjuk magunkat és/vagy a lovunkat, és fussuk/vágtassuk körbe az alliance zone-okat a skyshardokért és a mages guild lorebookokért. Sajnos az Eastmarch collection On stepping lightly darabja ún. quest-locked, vagyis egymagunkban csak egy questtel juthatunk be. Csöppet se csüggedjünk, kérjünk meg valakit, hogy menjen oda, és utazzunk hozzá a group menüben (jobb klikk - travel to player).

Eddigre elértük a 10-es szintet. Ezután a meglévő pénzünkből egészítsük ki a felszerelésünket (megfelelő fegyver és páncél darabok legyenek rajtunk!), és irány Cyrodiil. Itt az a jó, hogy az egész scale-elve van, tehát a szintünket (minden képességünkkel és felszerelésünkkel együtt) feltornássza – ugyanakkor az elérhető achievementek számítását 1-es szorzóval veszi figyelembe!

Ez azért nagyon fontos, mert a játék szempontjából a legnehezebben fejleszthető „guild reputation” fejlesztését a legtöbb power level guide nem veszi figyelembe.

A cyrodiili és hazai zónák lorebookjaiból könnyedén eljutunk a Mages Guild 9-es szintig, azonban a 10-es szintet nem tudjuk elérni, még a Coldharbourben és a dungeonökben lévő darabokkal sem. Erről tehát később.

Amit a legkorábban ki lehet maxolni, az a fighters guild skill line. Ehhez – azt javaslom – az EP játékosoknak, hogy keressék fel a Vahtacen nevű dungeont Cyrodiilben.

Itt a jobbra lévő termet ajánlom, két okból: 1. a másik teremben van egy quest, amit Cheyindalben adnak, és időnként más szövetségből is érkeznek kéretlen látogatók; 2. a terem nagyjából pontosan úgy üríthető ki egy ember számára, hogy mire az egyik oldalon álló szörnyekkel végzünk, addigra a másik oldalon állók újratermelődnek. Ha ennél gyorsabbak vagyunk, belekóstolhatunk egy kicsit a másik oldalba, aztán vissza – sokat nem kell várakozni.

Itt fejlődjünk 16-os szintig; közben kapunk remek droppot, és egyszerre húzzuk az undaunted és a fighters guild skillünket – akár egyedül!

16-tól 24-es szintig a fejlődéshez utazzunk Deshaanba, a Forgotten Cryptsbe.

Itt próbáljunk annyi bosst ölni, amennyit csak lehet a Dungeon Ruler, majd később a Dungeon Lord achievementhez.

Egy átlagos képességű játékos óránként 300-zal képes növelni a fighters guild reputációját ezeken a helyeken; egy profi akár 450-500zal is.

24-es szinten a Forgotten Crypts nem ad több fighters guild reputációt, de jó eséllyel ekkora már megvan a Dawnbreakerünk (ha nincs, vissza lehet menni Vahtacenbe). Ekkor javaslom az átnyergelést a dungeonökre. 24 és 40-es szint között szerintem érdemes csak group dungeonöket csinálni.

Ekkorra – ha ügyesek voltunk – elértük, hogy a kedvenc páncéltípusunk és fegyvertípusunk 50-en legyen, és legalább két subclass skill line-unk is. A fighters guild maxon, a mages guild 9-esen és az undaunted 4-esen (esetleg 5-ösön, bár ehhez nagy tudatosság kell és több harci funkció, tehát heal ÉS dps ÉS block).

40-es szinttől érdemes megcsinálni a fő küldetést, három okból:

  1. mert emberek (vagy merek, vagy beastek) vagyunk, és a grindelés nagyon sivár játékélmény tud lenni
  2. hozzáférést kapunk az ellenfél zónáihoz, aminek a történet szempontjából valójában csak úgy van értelme, ha előtte nem öltük halomra a két ellenséges szövetség embereit
  3. lehetőséget kapunk két ütős ultimate, a Meteor és a Soul strike alkalmazására, már a veterán szint előtt is

Amint a fő küldetésekkel végeztünk, irány Mournhold, és az undaunted pledge-ek.

Az undaunted skillek közül az igazán értékesek a passzívok, kiemelten a Max health/magicka/stamina növelő. Azt viszont csak trialek és pledge-ek teljesítésével lehet elérni, amit viszont már nyugodtan lehet PvP mellett is csinálni.

írta és összeállította: Fellenore Ewälion

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.