A The Elder Scrolls Online központi sztorija 2022-ben a Breton nép körül forog majd. A Legacy of the Bretons sztorivonal idén is négy részből áll majd össze, mely tavasszal a Ascending Tide névre keresztelt dungeon DLC-vel indul, majd nyáron a High Isle chapterrel folytatódik.

 

The Elder Scrolls Online: Legacy of the Bretons
Cinematic Announcement Trailer

 

 

Ascending Tide (dungeon DLC) tartalma:

Megjelenés: 2022. március

Új dungeonok: Márciusban érkező dungeon DLC vezeti fel a Legacy of the Bretons sztorit. Két új dungeont kapunk, a Shipwright's Regret-t és a Coral Aerie-t. Az első Rivenspire zónából lesz elérhető, a másik Summersetben. A két dungeon közül az egyikben MINDEN bossnál lesz lehetőség a Hard Mode-t aktiválni, míg a másikban lesz egy titkos, speciálisan előhívható boss.

Természetesen mindkét dungeonban új szetteket szerezhetünk: összesen 2 monster szettet, 2 heavy, 2 medium és 2 light dungeon szettet, név szerint:

 • Kargaeda (Monster set)
 • Nazaray (Monster set)
 • Maligalig's Maelstrom (Light)
 • Storm-Cursed's Revenge (Light)
 • Spriggan's Vigor (Medium)
 • Gryphon's Reprisal (Medium)
 • Glacial Guardian (Heavy)
 • Turning Tide (Heavy)

Új asszisztens: érkezik a bankos, a kereskedő és az orgazda mellé egy új asszisztens fajta, akit bárhol előhívva segít lebontani/szétszedni (deconstruct) a nálunk lévő tárgyakat, megspórolva egy utat a legközelebbi munkapadokig. A segítő csak Crownért lesz majd beszerezhető.

Kétszemélyes hátasok: korábban már tesztelhettük a PTS-sen ezt a megoldást, csak most tavasszal kerül be a játékba a kétszemélyes hátasok rendszere. Játékos társaink mellett az NPC társaink (companions) is felugorhatnak mögénk egy-egy hosszabb utazás során.

Új pvp szettek: hat darab új PVP-s szett lesz elérhető, mindegyik a Rewards of the Worthy jutalmazás részeként. Emellett Imperial Cityben elérhető lesz egy új, speciális monszter szett.

Account szintű titulusok és achiek: a DLC-t kezdve minden addig megszerzett titulus (title) elérhetővé válik az összes karakterünk számára. Ami pedig az achivementeket illeti, szintén közösen fogja a rendszer kezelni. Magát a progresst nem, vagyis az "ölj meg 10 vérmókust" csak akkor fog teljesülni, ha egy karakterrel ölünk le 10 darabot belőle, akkor nem, ha az egyikkel kettőt majd a másikkal nyolcat. Viszont ha a mókusvadászat egy nagyobb achie egyik része, akkor az már összeadódik, így az egyik karakterrel leölt 10 mókus után járó részsikert minden más karakter megkapja, így a többi feladatot már akár másik karakterrel is folytathatjuk. Lásd ünnepi eventek vagy egyéb összetettebb achievementek esetét.

 

 

High Isles (Chapter) tartalma:

Megjelenés: 2022. június

Helyszín: a kiegészítő a Summersettől északnyugatra fekvő szigetcsoporton játszódik, amely mindeddig sosem volt elérhető még TES játékban, és említés szintjén is csak a Redguard spin offban szerepelt komolyabban. A hely központja a High Isle sziget lesz, egy Breton fennhatóságú zóna, de bejárhatjuk majd a szomszédos területeket is.

Történet: évek óta tart már a háború Tamriel irányításáért, amelybe kezd picit belefáradni mindenki, ezért titokban szervezkedés indul egy aránylag semleges, külső területen az AD/EP/DC Szövetségek képviselői részvételeivel az esetleges béke érdekében. Ahogy az lenni szokott Tamrielben (is), a béketárgyalások hírére több kisebb frakció is akcióba lendül, ki mellette (Society of the Steadfast) és ki ellene (Ascendant Order és a vezetője a Ascendant Lord). A játékosok akkor csatlakoznak majd be a történetbe, amikor elszabadulnak az indulatok és kitör a káosz.

Tartalma:

 • Új küldetések, World bossok, Public dungeonok, delvek
 • Új szettek
 • Új eventek (Volcanic Vents - hasonló, mint a gejzírek Summersetben)
 • Új 12 fős Trial (Dread Sail Reef)
 • A sztoriban két régi ismerős is visszatér: Jakarn (aki megint bajba kerül a nők miatt), és Za'ji, az Elsweyrben megismer kalózkapitány.

Tales of Tribute

Sokat nem tudni róla egyelőre, de az biztos, hogy a ToT egy, a játékban elérhető 1v1 kártyajáték lesz, a High Isles chapter egyik nagyobb újdonsága. A partikat játszhatjuk NPC-k ellen és játékosok ellen is. A paklikba szánt kártyalapokat Tamrieli kalandjaink során szerezzük meg, a ToT-hoz kapcsolódó sztori küldetések során, illetve eventek, achiek, küldetések, stb. alkalmával, vagyis bárki számára szabadon elérhető módon. Lesz egy tanuló/tutorial része, amelynek a végén mindenki kap egy bevezető/alap lapokat tartalmazó paklit.

Fontos megjegyezni, hogy a játékban mindenki egyenlő eséllyel száll szembe majd a másikkal, nem lesz előnyben az, aki minden kártyát begyűjöttt korábban, ugyanis a játék kezdetén a két játékos paklija a meccs idejére ideiglenesen egyesül és ez a közös massza kerül majd visszaosztásra.

A ToT során a jutalmak között találhatunk recepteket, mementókat, szakmai nyersanyagokat, stb. holmikat.

Új társak

Két új társat kapunk a Chapterrel: Isobelt, egy breton tisztaszívű lovag hölgyet és Embert, egy utcán nevelkedett khajiit varázslőnőt.

 

További részlet és bővebb infó a megjelenés előtti hetekben várható

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.