Időről-időre megrendezésre kerül a The Elder Scrolls Online nagy közösségi eseménye, a PVP (játékos kontra játékos) központú "Whitestrake’s Mayhem" (leánykori nevén "Midyear Mayhem"). Ekkor közel másfél héten keresztül egész Tamriel Pelinal Whitestrake egykori, az Ayleid Birodalom felett aratott és az embereket felszabadító győzelmét ünnepli. Hogy máshogy, mint hatalmas össznépi pofozkodással, naná.

Természetesen, mint minden ünnepi alkalom során, ezúttal is lesznek egyedi jutalmak, érkeznek csak ez idő alatt megszerezhető tárgyak vagy achievementek.

Először is, ki is volt Pelinal Whitestrake?

Röviden? Pelinal Whitestrake egyike azon kevés hősnek, akik arany betűkkel írták magukat bele Tamriel történelemkönyvébe.

Bővebben? Egyes legendák szerint Atmoráról érkezett Tamrielre, Ysgrammor legendás Bajtársaival, mások azt mondják, hogy Pelinal Akatoshnak a válasza volt Alessia - az akkoriban éppen rabszolgasorban élő emberek későbbi királynőjének -  imáira. Megint mások szerint Pelinalt Lorkhan - a két legfőbb Isten (Aedra) egyike (a másik Akatosh), akinek köszönhetjük Nirn létrejöttét - főisten hozta létre abból a célból, hogy különféle alakokban járja Nirnt és segítse az embereket.

Bárhogy is volt, az biztos, hogy Pelinal hatalmas nagy harcos volt, az ő hathatós segítségével sikerült felszabadítani az embereket az Ayleid (elf) uralom alól. Néha az őrület határát is átlépve üldözte és irtotta az elfeket az egykori Cyrod, mai nevén Cyrodiil területén, de úgy, hogy később Alessiának kellett könyörögnie az Istenekhez, hogy nyugtassák már le végre.

Egy szó mint száz, Pelinalnak nem kevés szerepe volt az Első (emberi) Birodalom megalapításában Cyrodiil területén. Sajnos nem sokáig élvezhette az új helyzetet, hiszen a lázadás végén életét vesztette a Fehér-Arany Torony elleni végső ütközetben.

A legendák szerint a Tornyot ostromló emberek megrémültek a Torony látványától és az azt védő boszorkányok által idézett démonoktól, daedráktól, amely miatt Alessia el akarta halasztani a rajtaütést, legalábbis addig, amíg rendbe nem szedik a katonák lelkivilágát. Pelinal erről hallani sem akart és inkább egyedül vágott bele a Torony elfoglalásába.

Egymaga legyőzte a Tornyot szegélyező területeket védő Ayleid kiskirályok seregeit (mondani sem kell, nem kevés Daedrával volt megspékelve a védelem), amely teljesítményt látva Umaril, az Ayleid legfőbb boszorkány és egyben Uralkodó úgy döntött, hogy párbajra hívja ki. Köszönhetően a párbajt megelőző harcoknak (Umaril kisebb sereget küldött ellene mielőtt ő maga is megjelent a helyszínen, biztos ami biztos...), a legfőbb összecsapásra már kissé legyengülve és sérülten érkezett. Ennek ellenére simán legyőzte Umarilt, aki végül csak Meridia deadra csatlósainak segítségével tudott megszökni az utolsó pillanatban.

Pelinal sajnos annyira kimerült és legyengült a harcokban, hogy a csatát végignéző Ayleid Harci Tanács és az általuk ismét megidézett daedrák együttes támadásával szemben már tehetetlen volt. A testét nyolc részre (egy Istennek egy darab elv alapján) vágták fel és csak a fejét hagyták hátra, bosszúból a hamarosan megérkező Alessiának, aki csak akkor indult el seregével, amikor a táborban meghallotta Pelenial halálsikolyát.

Pelenial (illetve, a feje) még megjósolta a megérkező Morihausnak, az emberi sereg félisten (félig minotaurusz, félig ember) főparancsnokának (és nem mellesleg Alessia szeretőjének), hogy vigyázzanak, mert Umaril egyszer vissza fog majd térni. Aki játszott a The Elder Scrolls IV. Oblivionnal, az tudja, hogy nem tévedett.

 

Az eseményen való részvétel

Ha szeretnénk csatlakozni a bulihoz, akkor hasonlóan kell eljárnunk, mint a többi ünnep alkalmával, vagyis a következőket kell tennünk:

 • Lépjünk be a „Crown Store” kínálatába és ott keressük meg a „Details on the Midyear Mayhem” belépőt, majd aktiváljuk!
 • (ha egy karakterrel már korábban teljesítettük az első pontot, akkor ugorhatunk a következőre)
 • Ha ez megvan, akkor
  - vagy irány Cyrodiil! A legegyszerűbb módszer, ha az Alliance War menüben előbb választunk magunknak egy hadjáratot, csatlakozunk, majd pedig belépünk (oda „gyorsutazunk”) az így elérhetővé vált opcióval.
  - vagy irány a legközelebbi Battleground "tábor", melyet rendszerint a nagyobb városok külső területen találjuk.
 • Keressük meg Predicant Maera-t és teljesítsük az átala adott küldetést!
 • Ekkor apunk két tárgyat, egy Scroll of Pelinal's Ferocity-t és egy Pelinal's Midyear Boon Box-t!

 

Scroll of Pelinal's Ferocity

A Scroll hasonlóan működik, mint a többi ünnepi tárgy, vagyis a Midyear Mayhem esemény idejére nálunk marad (ezúttal a hátizsákban, nem a collections menüben) és ha aktiváljuk, akkor kapunk egy 2 órás buffot, amely idő alatt dupla Alliance Pontot kapunk az alábbi PVP tevékenységeken:

 • Alliance War, vagyis a jó öreg Cyrodiil vérben úszó csatamezeje
 • Imperial City, a Császári Főváros birtoklásáért folytatott küzdelmek
 • Bármelyik battleground
 • Figyelem, a párbajok (duelek) kivételek, azok nem számítanak!

 

ÚJDONSÁG: Black Drake Clanwrap Stílus

2022-ben csak az esemény alatt lehet megszerezni az alábbi stílust. Vagy Imperial City csatornáiban verjük agyon a bossokat, vagyis az Impresszáriótól vesszük meg magunknak a darabokat. Előbbi esetben a talált stílus lapokat cserélhetjük és eladhatjuk, utóbbi esetben a vásárolt stílus lapok csak saját használatra valóak.

 

Pelinal's Midyear Boon Box

A szokásos véletlenszerű jutalmakat rejtő dobozka, amelyet csak ki kell nyitni és reménykedni benne, hogy értékes tárgyakat találunk a belsejében.

Láda szerezhető:

 • szinte minden PVP-hez kapcsolódó napi feladat teljesítéséért
 • "Rewards for the Worthy" mellé extra ajándékként
 • Cyrodiil városaiban található ismételhető városi teendőkért
 • random battleground jutalmaként
A láda tartalma lehet:
 • Transmute kristály
 • Alchemy alapanyag
 • Egyszer használatos PVP cucc (repair kit, forward camp, ostromfegyver, stb.)
 • DC, EP és AD Alliance stílus könyv
 • Akaviri stílus könyv
 • A fenti DC/EP/AD stílusokhoz szükséges nyersanyag
 • Akaviri stílushoz szükséges nyersanyag
 • „Coldharbour” ostromfegyver
 • Prismatic Runestone
 • Egyedi "Pelinal" berendezési tárgy
 • ÚJDONSÁG: egy láda, benne a két Black Drake festés egy-egy runeboxban - az egyikben a test- a másikban arcfestés. Ezek cserélhetőek és átadhatóak.


Achievementek és egyedi jutalmak:

Ahhoz, hogy megkapjuk a „Midyear Victor's Laurel Wreath” fejfedő jellegű "ruhadarabot" a gyűjteményünkbe, összesen hét  darab achievementet kell tejesíteni:

 • Mayhem Connoisseur:
  Receive the blessing of the Whitestrake at one of the Alliance Gates during the Midyear Mayhem.
 • Echo of Pelinal's Fury:
  Read a Scroll of Pelinal's Ferocity during the Midyear Mayhem.
 • Hand of the Whitestrake:
  Acquire your 25th Pelinal's Midyear Boon Box.
 • Wrath of the Whitestrake:
  Defeat 50 opponents during the Midyear Mayhem.
 • Pelinavant the Scourge:
  Win a Battleground match during the Midyear Mayhem.
 • Pelinaline the Bloody:
  Capture a Keep in Cyrodiil during the Midyear Mayhem.
 • Pelinerrif Insurgent:
  Capture an Imperial District during the Midyear Mayhem.

Egyes achievementhez szükség van az Imperial City DLC-re is, amely ingyenes behúzható a Crown Storeból.

 

Egyéb tudnivalók

Fontos megemlíteni, hogy „Adhazabi Aba-daro the Golden” (a Cyrodiilban vándorló, csak hétvégén aktív kereskedő) az esemény ideje alatt eladásra kínálja majd az összes olyan narancs minőségű (legendary) ékszert, amelyek egyébként csak és kizárólag PVP karrier során szerezhetőek meg.

Az első hétvégén csak nyakláncokat fog árulni, a második hétvégén csak gyűrűket. Ezúttal hiába is próbálkoznánk arannyal, a Khajiit csak és kizárólag Alliance Pontokat hajlandó elfogadni, mint fizetőeszköz.

 

Speciális Crown Store kínálat

A Midyear Mayhem alatt elérhetővé válik a Crown Storeban pár, csak ezen időszak alatt kapható/beszerezhető felszerelés, érdemes figyelni a kínálatot minden évben!

 

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.