Elég régen volt már The Elder Scrolls Online-hoz kapcsolódó kérdezz-felelek, de talán a béta teszt és az NDA feloldása miatt ránk ömlő információ és videó cunami feledtette velünk ezt a hiányt. De mégis, van egy témakör (az endgame tartalom mellett), amelyről tudunk információkat, de ezek az információk gyakran még több kérdést vetnek fel. Ezek pedig az Imperial változathoz (a gyűjtői kiadásokhoz) járó extrák, illetve a pre-order/pre-purchase verziókhoz járó, szintén extrákat tartalmazó Explorer’s pack. A héten olyan kérdésekre kaptunk választ, amelyek többsége ezt a két témát érinti. Meg pár egyéb érdekességet. Lássuk az összefoglalót.

„Mara Gyűrűi”.

Ismert tény a TES világában, hogy Tamrielen a házasságok nagyon nagy százalékáért Mara Gyűrűje vagy Amulettje a felelős (az Északiak kedvenc söre mellett). Nincs itt idő udvarlásra, se üvöltözésre, de legfőképpen nem szokás a kiválasztottat utcalánynak titulálni, belebüfögni az arcába, köpni egyet oldalra, majd kiadós üvöltözés után engedni a vágynak és egymásnak esni (lásd a VV6 tegnapi nászjelenetét). Tamrielen erre lett rendszeresítve Mara Gyűrűje, amelyet egyelőre csak az Imperial verziót megvásárló játékosok fognak megkapni.

Ennek működése egyszerű. Ki kell választani a legkedvesebb cimboránkat vagy cimborasszonyunkat, és amennyiben a másik fél is benne van, akkor végre kell hajtani egy rituálét Mara Szentélyében, amelynek a végén a két karakter egymáshoz lesz láncolva, amíg a halál el nem választ. Ezt a köteléket az így létrejött, és a társunk nevét is tartalmazó Mara Gyűrűje képviseli. Ha együtt kalandozunk a társunkkal a későbbiekben, és hordjuk ezt a gyűrűt, akkor emelt szintű/mennyiségű tapasztalati pontot fogunk kapni a küldetések és killek után.

Amire figyelni kell:

  • Csak egy ilyen kezdeményezési lehetőségünk van, vagyis jól meg kell gondolni, hogy ki az, akit mi választunk és kivel akarjuk összekötni az életünket.
  • A másik félnek nem kell rendelkeznie gyűjtői kiadással, elég, ha a kezdeményező fél rendelkezik Imperial verzióval.
  • Nincs válás, nincs özvegység és újranősülés/újra férjhez menés, vagyis a név a gyűrűn nem változtatható meg.
  • Ha Durcás a redguard szereti Katit a bretont, akkor Durcás kezdeményezheti a szertartást, és feleségül veheti Katit, szerezve mindkettőjüknek egy-egy gyűrűt. Win-Win.
  • De ha Kati szereti közben a félbites Jóskát is, a kelekótya orkot, akkor Kati is kezdeményezhet egy szertartást, és így ő összekötheti az életét Jóskával is. Ami jelen esetben azt jelenti, hogy Durcásnak és Jóskának - a lyuksógoroknak - lesz 1-1 gyűrűje Kati nevével, míg Katinak lesz kettő Jóska és Durcás nevével. Mivel a gyűrű által nyújtott XP bónusz halmozható, ezért ha ez a kis csapat édes hármasban fog kalandozni, és mindenki hordja a másik gyűrűjét, akkor Katinál kétszeres XP bónusz lesz, míg a srácoknál csak egyszeres. De persze, ha közben Durcás szemet vet Jóskára… no, de ne folytassuk, értitek.
  • Vagyis, mindenki csak egyszer kezdeményezheti a szertartást, viszont minden további nélkül lehet többször is ő a felkért „másik fél”.

Imperial Crafting Stlye

Az Imperial változathoz jár az Imperial Stílus is. Ez ugyebár a szakmázás és tárgykészítés során lesz hasznos, igaz csak kozmetikai jelleggel. Az Imperial fajú karakterek azonnal fogják ismerni ezt a stílust, viszont nem lesz kizárólagos a dolog. Mindenki másnak (aki nem vett gyűjtőit) csupán meg kell keresni az ezt lehetővé tevő „stílus könyvet”, és onnantól annyi Imperial stílusú fegyvert vagy páncélt gyárt, amennyi jólesik.

Azok a játékosok, akik bár megvették az Imperial verziót, de NEM IMPERIAL fajjal kezdenek, azok bármikor át tudják alakítani a felszerelést Imperial stílusúvá, viszont csak a maguk szórakoztatására, vagyis ez esetben a tárgyak „soulbound” tárgyakká válnak, ezért sem eladni másik karakternek, sem elcserélni más karakterrel nem lehet. Ha eladható tárgyakat akarunk készíteni nem Imperial fajjal, akkor ismét csak az Imperial stílus könyvét kell megszereznünk valahol Tamriel vidékein.

Vagy, veszünk ilyen jellegű tárgyakat jó pénzért az Imperial crafterektől.

Explorer’s Pack

A tartalma (pet és térkép) csak a premier napjából, április negyedikétől lesz elérhető. Nincs kivétel, ESO verziótól függetlenül. Viszont, a „bármelyik faj, bármelyik szövetségben” lehetőség már a 3 vagy 5 nappal korábban kezdődő Early Acces keretében is használható lesz. Ahhoz, hogy ezt használja valaki, szüksége lesz egy kulcsra (code), amelyet majd az a bolt fog neki adni, ahol a játékot vette/rendelte, és amely kódot majd az account felületen a redeem code pontban kell aktiválni, még az Eary Acces előtt. Ez fontos, előtte! Aki a hivatalos Bethesda boltból vette aranyáron a játékot, annak nem kell csinálnia semmit sem, már most fel van készítve az accountja erre.

Ugyanez vonatkozik az Imperial verzió által nyújtott „Imperial faj, Imperial stílus, Mara Gyűrű és Paci” tárgyakra is. Kódot kapunk (ha nem jön, akkor el kell kérni) majd a viszonteladóktól, azt aktiválni még előtte, és használható lesz minden az Early Accesben is. Ha pedig a hivatalos ESO boltban vettük a gyűjtőit, akkor nincs további teendő most sem.

Hobbi Petek

A hobbi petet (Vanity Pets) account szintűek, vagyis bármikor bármelyik karakterrel használhatjuk őket kedvünkre. Emailben fogjuk őket megkapni, mint a legtöbb MMO-ban. Most abba ne gondoljuk bele, hogy egy iszaprák hogy kerül a postaládába Ebonheart közepén, mert kapni fogunk egy lovat is, hasonló módon leszállítva…

Guildek hovatartozása

Minden játékos alkotta guild vezetőjének jól meg kell gondolnia azt, hogy a guild melyik Szövetséget fogja támogatni a három közül. Nincs visszaút, ha egyszer a döntés megszületett. Onnantól kezdve értelemszerűen az adott guild csak a választott Szövetség oldalán/érdekében fog harcolni Cyrodiilban. Ha egy játékos (account) becsatlakozik egy guildbe, akkor nem a játékos karakter származása fog számítani, hanem a guild elkötelezettsége (vagyis, Altmerként is harcolhatunk Ebonheart oldalon, és Északiként is a Daggerfall Covenant kötelékében).

Karakterek száma

Minden játékos, az ESO verziótól függetlenül összesen nyolc karaktert tud készíteni. Ez a nyolc férőhely bőven elég arra, hogy szinte mindent kipróbáljon az ember, minden osztályt, fegyvert, specializációt. Aki azt mondja, hogy ez a szám kevés, annak a jelek szerint fogalma sincs arról, hogy egy karakterrel az összes területet, barlangot, dungeont bejárhatjuk majd, kötöttségek nélkül. Arról nem is beszélve, hogy még a skill pontokat is bármikor újraoszthatjuk némi pénzmagért cserébe, vagyis bármikor újratervezhetjük a karakterünket. Egyedül a class skillek azok, amelyek egyediek - a faji bónuszok áthidalhatóak -, ezért az egy fő (main) karakter és három egyéb (alt) karakter is bőven soknak tűnik kezdetben. Nem hogy nyolc.

Megosztás

 

Készülőben lévő DLC-k
és nagyobb változások:

 

Wrathstone
Dungeon DLC
(2019. február)

 

The Elder Scrolls Online:
Elsweyr

kiegészítő/Chapter
2019. június 4.


Scalebreaker
Dungeon Pack DLC
(2019. augusztus 13.)

 

Dragonhold
sztori alapú/zóna DLC
(2019. negyedik negyedév)

 

 

Eddig megjelent:

ESO DLC-k és
Chapterek listája

 

 

Közösségi események,
ünnepek:


New Life Festival

Midyear Mayhem

Jester Festival

Witches Festival

Undaunted Celebration

Anniversary Event

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

Hasznos oldalak

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2005 - 2015.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.